Samsun Klas Haber

CHP’nin tek Umudu Atakum’da Deveci Şoku Yaşanıyor!

CHP’nin tek Umudu Atakum’da Deveci Şoku Yaşanıyor!
08 Mart 2019 - 21:52

Atakum’da Deveci Şoku

CHP’nin yerel seçimlerde tek kazanma umudu olan Atakum’da yapılan son anketlerde AK Parti adayı Zihni Şahin’in  CHP adayı Cemil Deveci’ ye fark attığı görüldü.

 

Samsun’da seçimler yaklaştıkça heyacan da o ölçüde artıyor Atakum’da Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin’le, Millet İttifakı CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Cemil Deveci arasında yarış tüm hızıyla devam ederken, yapılan son anketlerde Deveci’nin AK Partili Şahin’den 9 puan geride olduğu ve farkın giderek açıldığı görüldü.

Şubat ayında yapılan ilk anketlerde 5-6 puanlık bir farkla yarışı önde götüren Şahin’in mart ayının girmesiyle birlikte arayı açtığı ve yapılan son ankette 9 puanlık bir farkla yarışta önde girdiği öğrenildi. Deveci’nin çıkan anketler sonrası kendi tabanını ayakta tutmak için ‘anketlerde 5 puan öndeyim’ demesi tamamen bir algı operasyonuna dönüşürken, CHP tabanının da Deveci’ye sıcak bakmadığı belirtiliyor.

Atakum’a Samsunluların en çok sevdiği siyasetçilerin başında gelen Zihni Şahin’in aday olması CHP içinde bütün dengeleri bozarken, 6 aday adayından biri olan Cemil Deveci’nin aday gösterilmesiyle birlikte tepkiler ayyuka çıkmış başta CHP tabanı olmak üzere aday adayı olan isimlerde bu adaylığa büyük tepki göstermişti. 1 ay önce Deveci’nin aday olarak açıklanmasına rağmen CHP seçmeninde tepkilerin dinmediği ve bunun da net olarak anketlere yansıdığı seçimlere az bir zaman kala net bir şekilde görüldü.

Kaynak: Samsunvehaber