Samsun Klas Haber

CHP’YÖNETİMİNİ İSTİFAYA DAVET ETTİ.

CHP’YÖNETİMİNİ İSTİFAYA DAVET ETTİ.
22 Şubat 2019 - 5:13
Murat Şenel CHP İlkadım İlçe Başkanı Türkel ve Yönetimini istifa etmeye davet etti
CHP İlkadım Belediye Başkan Aday adayı Murat Şenel, bugün düzenlediği basın toplantısında, CHP İlkadım İlçe Başkanlığı ve İlçe Yönetim Kurulu’nun 31 Mart seçimleri ile ilgili süreci yönetemediğini belirterek istifa çağrısında bulundu.


Bugün CHP’liler ve CHP’den istifa ederek bağımsız İlkadım Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Cengiz Akşan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen  Murat Şenel, CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel ve CHP Yöneticilerine istifa çağrısında bulundu.
YILMAZ KARAGÖZ’Ü ADAY YAPMAK UĞRUNA İLKADIM’I İYİ PARTİ’YE VERDİLER
CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel ve Yönetim Kurulu’nun kendisinin adaylığı süresince destek vermedikleri, çalışma yapmasına katkı sağlamadıkları ve CHP’den Milletvekili adayı iken AK Parti ‘den 1. Sıra kontenjan adayı olarak seçimlere giren Dr. Yılmaz Karagöz’ü aday yapmak uğruna İlkadım’ın İYİ Parti’ye verilmesine sebep olduklarını ileri süren Şenel,” Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” demiştir.
Gelinen noktada bu iki eser tıpkı gençliğe hitabesinde bahsettiği üzere tehdit altındadır. Ulu önderin ne denli büyük bir lider ve ileri görüşlü bir fikir adamı olduğunu daha iyi anladığımız, anlamamız gereken günleri yaşamaktayız.  20 Ekim 2018 Günü CHP İlkadım İlçe Başkanlığına Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundum.
20 Ekimde müracaat ettim ve evrakıma ait teslim belgesini aldım. Samsun’a gelen Eskişehir Ve Bursa CHP vekilleri ile ilde görüşmek üzere randevu aldım Milletvekilleri ile sohbet ettim. Bana başka bir aday çıkarsa tavrınız ne olur? Destek verir misiniz? sorusu soruldu.” Dedi.
YILMAZ KARAGÖZ’E İLKADIM BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI TEKLİF ETTİLER
Kavaklılar Federasyonu’nda Yılmaz Karagöz’e İlçe Başkanı ve Vekillerin yanında CHP İlkadım Belediye Başkan Adaylığı teklif edildiğini belirten Şenel,” Yılmaz Beyin ise kabul etmeyip süre istediğini öğrendim. Ayrıca Yılmaz Karagöz Ve Necattin Demirtaş ile uzun bir zamandır İlkadım İlçe Başkan ının görüştüğünü ve aralarında bir mutabakat sağlandığını da öğrenmiş oldum.
Ve bu olaydan sonra benim, yasal, hukuki ve resmi adaylığımın önüne İlçe Başkanı tarafından engellemeler başladı. İlçeden üyelerimizin ve Mahalle Temsilcilerinin adres ve telefon bilgilerini istedim. Bu bilgileri bana vermediler. Yani benim meşru adaylığıma karşı çıktılar. Bu gün anladım ki,  kafalarındaki aday, bugün Ak Parti kontenjanında 1. Sırada olan  Yılmaz Karagöz’müş. “ diye konuştu.
FATİH TÜRKEL BANA ÇALIŞMA PROGRAMI VE EKİP VERMEDİ
Basında İlkadım İlçe Teşkilatınca yapılan anketlerde Fatih Türkel isminin çıktığı haberlerinin  yer aldığını ifade eden Murat Şenel, “Aynı şekilde Fatih Türkel’in Aday Adayı aramayı bırakıp aynaya bakmasını ve aday olmasını öneren haberler de ardı ardına yayımlanmaya başladı.
Ben resmi Tek Aday Adayı olarak seçim çalışmaları için ekip oluşturulması ve çalışma programının yapılması amacıyla destek istedim.  Fatih Bey bana ne Çalışma Programı ne de Çalışma Ekibi verilmeyeceğini söyledi.   Akabinde yapılan Yönetim Kurulu toplantılarında ve üye toplantılarında sıklıkla Üç Aday Adayının daha olduğu, bunlardan da Yılmaz Karagöz’ün ön planda yer aldığı Fatih Bey tarafından sıklıkla dile getirildi.” Şeklinde konuştu.
İLKADIMDA VAR OLDUĞU SÖYLENEN ÜÇ ADAY ADAYI KİM?
 CHP İlkadım’daki diğer üç aday adayının kim olduğunu soran Murat Şenel, “Bu Üç Aday kimdir? Neden açıklanmıyor? Bu adayların aday olduklarından haberleri var mı? Yoksa algı mı yaratıldı? Anlaşıldığı kadarı ile ilçe Başkanı tarafından özellikle Yılmaz Karagöz Ve Gizli İki Diğer Aday olacağı olgusu yaratılarak hem Yönetim Kurulu hem de üyeler kandırılmış, Resmi Tek Aday olarak ortaya çıkan ve çalışmalara devam eden bana da destek verilmemiştir.
İlkadım, tamamen kişisel kapris ve tercihler nedeniyle İyi Partiye teslim edilmiştir.Gelinen noktada ilçe teşkilatının kapalı kapılar ardında sözler verdiği Yılmaz Karagöz Aday olarak açıklanamayınca Cumhur İttifakıyla görüşerek İlkadım İlçesi Millet İttifakı Adayımız olarak ilan edilen Necattin Demirtaş beye karşı hamle yaparak AKP listesinden Birinci Sıra Adayı olarak yer almıştır. “ dedi.
MECLİS ÜYELİKLERİNİN 3 TE BİRİ ALINDI
 
İlkadım’da yapılan hamlelerin meclis listelerinde de tam bir yenilgiyi içerdiğini açıklayan Murat Şenel açıklamasını şöyle tamamladı:  “2018 Milletvekili Seçimlerinde İyi Partiden yaklaşık iki katı fazla oy alınan İlkadım’da listelerde 1/3 oranında temsil hakkı alınması da İlçe Yönetiminin Stratejik hatalarından biri olarak önümüzde durmaktadır.
 Dolayısıyla süreç İlçe Teşkilatı tarafından doğru ve etkin bir şekilde yönetilememiş, kişisel zaafiyetler sonucunda başarısız olunmuştur. Bu Stratejik hataları yaparak hem Partimize, hem de Millet İttifakına zarar verecek hamleler yapan Fatih Bey ve ekibine düşen ise onurlu bir şekilde emaneti teslim edip istifa etmektir. “