Samsun Klas Haber

Cumhur Başkanı Erdağan Samsun’da Partisinin Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.

Cumhur Başkanı Erdağan Samsun’da Partisinin Belediye Başkan Adaylarını açıkladı.
20 Ocak 2019 - 6:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! İşte AK Parti’nin Samsun adayları

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun’daki aday tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan, Samsun’da eski stadyumun yerine yapılacak millet bahçesine, 1989’daki kazada ölen Samsunsporlu futbolcular için anıt dikileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Samsun adaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adayları tek tek sahneye davet ederken, iki ilçede MHP adayını destekleyeceklerini açıkladı. Erdoğan, Vezirköprü adayını tanıttığı esnada “İnşallah Samsun Vezirköprü’de kenevir ekimini inşallah yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Bundan böyle Vezirköprü bu işin merkezi olacak” diye konuştu.

İşte AK Parti’nin Samsun adayları…

19 Mayıs: Osman Topaloğlu

Atakum: Zihni Şahin

Ayvacık: Halil Kalaycı

Bafra: Hamit Kılıç

Canik:İbrahim Sandıkçı

Çarşamba: Halit Doğan

Havza: Sabahattin Özdemir

İlkadım: Erdoğan Tok

Kavak: İbrahim Sarıcaoğlu

Ladik: Nurhan Yapıcı Özel

Salıpazarı: Halil Akgül

Tekkeköy: Hasan Togar

Terme: Ali Kılıç Vezirköprü:

İbrahim Sadık Edis

İnşallah Samsun Vezirköprü’de kenevir ekimini inşallah yoğun bir şekilde sürdüreceğiz. Bundan böyle Vezirköprü bu işin merkezi olacak. Endüstrisini de inşallah buralarda kurarak; atletiyle gömleğiyle inşallah bunun tekstilini de burada yapacağız.  Yakakent: Hüseyin Kıyma Alaçam’da biliyorsunuz biz aday koymuyoruz ve Cumhur İttifakı çerçevesinde MHP adayı İlyas Acar’ı destekliyoruz. Ve herhangi bir, en ufak bir şüphe olmadan AK Parti adayı neyse bizim için MHP adayı odur. Ve birliğimizi beraberliğimizi güçlü bir şekilde ortaya koyacağız Cumhur İttifakı’yla. Son ilçeye geldik, Asarcık, biz aday çıkarmıyoruz. MHP adayı Şerif Kılağuz’u destekliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkan adayımızı biliyorsunuz; Mustafa Demir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday tanıtım toplantısında şu açıklamaları yaptı: “Kurtuluş’a atılan adım… Kurtuluş’tan şahlanışa 100 yıl unutmadık, unutmayacağız. Samsun’un tüm ilçelerindeki vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Bu salonda cumhur ittifakının dirayetini görüyorum.  Aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin diyoruz. Daha önce uzun yıllar Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapan şu anda milletvekili olarak Meclis’te görevini sürdüren Yusuf Ziya Yılmaz kardeşimize teşekkür ediyorum. Ne diyor o meşhur Samsun türküsünde? ‘Kara kara kazanlar, kara yazı yazanlar… Cennet yüzü görmesin, aramızı bozanlar’ Biz de aramızı bozanlar cennet yüzü görmesin diyoruz. Demokrasimize hizmet etmiş tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hem millet hem de AK Partililer olarak birlik ve beraberlik içerisinde, düşmanı sevindirmeyerek aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Biz yolumuza şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle devam edeceğiz. Cumhur ittifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte zafere taşıyacağız. Samsun 31 Mart’ta belediyelerde bu AK kadroya rekor bir oyla destek veriyor muyuz? Samsun 31 Mart’ta sandıkları patlatıyor muyuz? Gece gündüz çalışıyor muyuz?

 

“MİLLİ MÜCADELEYİ KESİNTİSİZ KUTLAYACAĞIZ”

Bu yıl Kurtuluş savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 100. Yılı… Gazi istiklal harbimizin meşalesini burada yakmıştır. Bu yıl 19 Mayıs’ı daha farklı bir heyecanla kutlayacağız. 19 Mayıs’tan başlayarak bir asırlık tüm kutlamaları gelecek nesillere bu vatanın hangi fedakarlıklarla kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz.   Bazılar için Samsun’da atılan ilk adım da Ankara’da faaliyete geçen Meclis de sadece slogandan ibaret. İşte bu anlayışla 2019’dan 2023’e kadar olan milli mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.

“ORADAN ÇIKIP MALAZGİRT’E GİDECEĞİZ”

Kudüs davasını canımız pahasına sahipleniyoruz. Bunun için Mekke’nin Medine’nin medeniyetimizin sembolü diğer şehirlerin üzerine çok titriyoruz. İnşallah şimdi Ahlat’ta, orada gecelemek için Cumhurbaşkanlığı olarak orada bir makam yapıyoruz. Ve orada geceleyeceğiz dualarımızı yapacağız oradan çıkıp Malazgirt’e gideceğiz. Her alan da yapacağımız yatırımlarla şehrimizi misyonuna uygun bir konuma çıkarmalıyız. Samsun’u müzesiyle kültürüyle sanatıyla 100.yıla uygun projelerle donatacağız. Süratle her yerde millet bahçeleri kıraathaneleri yerine alacak.

“BEN KIRAATHANE DİYORUM, KUMARHANE ANLIYOR…”

Ben millet kıraathanesi diyorum bu CHP zihniyeti kumarhane anlıyor. Niye? Hani dervişin zikri meselesi var ya bunların ki o misal… Samsun’u sanayisiyle ticaretiyle tarımıyla Samsun’u ekonomide bir lokomotif şehir haline getireceğiz. Samsun’a 28,5 katrilyonluk yatırım yaptık. Samsun Üniversitesi’ni kazandırdık, Samsun gençlik ve eğitim şehri olma yolunda ilerliyor.   Bu yıl içerisinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde toplam bin kişilik yüksek öğrenim yurtları açacağız.  Sağlıkta 34 tesisi Samsun’a kazandırdık. Samsun şehir hastanemiz 900 yataklı olarak planlandı, şu anda ihale aşamasında. Son 16 yılda toplam yaklaşık 3 katrilyon tutarında sosyal yardım yaparak ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olduk. Samsun’da son 16 yılda 8 baraj inşa ettik. Karadeniz’in en önemli problemlerinden olan taşkınlar içinde tüm havzayı ele alarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.

“BUNUN DERDİ YALAN, İFTİRA”

Samsunlu çiftçilerimize hani Bay Kemal diyor ki çiftçiler aç çiftçilerin ellerinden toprakları alındı ya eline diline dursun… Samsunlu çiftçilerimize yaptığımız yardımı söyleyeyim ben size; toplamda yaptığımız ödeme 2 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik ama bundan haberi yok olmaz da çünkü bunun derdi yalan bunun derdi iftira… İşi gücü yalan…

“CHP’DE TAZMİNAT KOMİSYONU KURDULAR”

1,5 milyona yakın tazminata mahkum oldu. İşi gücü yalan. Ve şu anda devam eden mahkemeler var, onlardan da gelecek. Bunun tazminatları ödemek üzere bir tazminat komisyonu CHP’nin içinde kurdular. Para topluyorlar şimdi milletvekillerinden. Onun için de rahat rahat yalan söyleyebiliyor. Samsun’da işveren ve sigortalılarımıza 1 katrilyon tutarında teşvik sağladık. Madem kurtuluştan şahlanışa madem ilk günkü aşkla diyorsunuz öyleyse 31 Mart bunun için çok önemli bir fırsat.  Önümüzdeki dönem Samsun’da büyük atılım bekliyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye ne zaman yükselişe geçmişse önüne hep tuzaklar döşenmiştir. Şehit Başbakan Adnan Menderes’in demokraside ve ekonomide önünü açtığı ülkemizin 27 Mayıs darbesiyle istikrarsızlık bataklığına sürüklenmesi de böyle bir oyundur. Şimdi Türkiye 16 yıldır bir kez daha yükseliş istikametinde ilerliyor ama önümüze yine tuzaklar konuyor. Bay Kemal Avrupa’ya gidiyor Almanya’da YPG paçavrasıyla fotoğraf çektirenlerle yan yana o da poz veriyor. Avrupa başta olmak üzere ülkemizi dışarıdan yıpratmaya çalışanların değirmenine su taşıyanlar var. CHP’nin kimlerle birlikte hareket ettiğine baktığınızda zaten amacı görürsünüz. Tüm bu gayretlerin amacı Türkiye’nin önüne geçerek patinaj yapmasını sağlamaktır. ”   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı öncesinde dışarıda bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan şunları söyledi: “Bu heyecanınız için sizlere şahsın partim ve milletim adına teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Samsun 31 Mart’ta yeni bir destan yazacak. Fazla bir zaman kalmadı 31 Mart’a kadar kapı kapı dolaşıp herkese ulaşacağız. Ve inşallah 31 Mart akşamı sizlerle bir demokrasi mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Bizi bölemeyecekler bizi birbirimizden ayıramayacaklar çünkü biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Onun için de sizlerden özellikle gayret istiyorum. Siyaset birliğin beraberliğin ve dayanışmanın iyi yönetildiği bir zirve işidir.  Bu seçimlerin sloganı gönül belediyeciliği bunu da bizden iyi yapan yok. Şimdi salonda yapacağımız konuşma ve tanıtma ile Türkiye’ye ve dünyaya mesajlarımızı vereceğiz.