Samsun Klas Haber

Demir,’30 Ağustos Tarihinde Emsali Olmayan Kahramanlık Destanı Yazılmıştır’

Demir,’30 Ağustos Tarihinde Emsali Olmayan Kahramanlık Destanı Yazılmıştır’
30 Ağustos 2019 - 8:12

Başkan Mustafa Demir’den 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

 

‘EMSALİ OLMAYAN KAHRAMANLIK DESTANI!..’

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk milleti, 30 Ağustos 1922 tarihinde eşi emsali olmayan bir kahramanlık destanı yazmıştır” dedi

 

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Demir mesajında, 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde ve şanlı ordusuyla bir kez daha eşi ve benzeri olmayan bir ‘kahramanlık destanı’ yazdığını vurguladı.

 

‘TÜRK MİLLETİ ASLA ESİR ALINAMAZ’

Türk milletinin, tarih sahnesine çıktığı ilk günden bu yana kahramanlık ve zaferlerle anılan ve bilinen bir millet olduğunu belirten Başkan Mustafa Demir, “Türkler aynı zamanda, vatanına ve bayrağına olan sevgisi ve sadakatiyle örnek olmuş bir millettir. Türk milletinin asla esaret altına alınamayacağının ispatı olan KurtuluşMücadelesi’nin taçlandığı 30 Ağustos 1922’de tüm dünya bir kez daha hürriyet ve bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceğimizi görmüş oldu.30 Ağustos’taki büyük zafer, Türk milletinin fedakârlığının, kararlılığının, vatan, millet, bayrak sevgisinin de göstergesidir aynı zamanda” dedi.

 

MAZLUM MİLLETLERE İLHAM KAYNAĞI

30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin ‘makuskaderi’ni değiştirdiğini de ifade eden Başkan Demir, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde başlatılan İstiklal Mücadelesi, tüm yokluk, yoksulluk ve imkansızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere taşınmıştır. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır. 30 Ağustos Zaferi aynı zamanda tüm sonuçlarıyla istiklal mücadelesi içerisindeki mazlum halklara da ilham ve umut kaynağı olmuştur” görüşünü dile getirdi.

 

Başkan Mustafa Demir mesajının son bölümünde ise, “Bu duygular içerisinde bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz ‘un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.