Samsun Klas Haber

Demirtaş’a Çok Ağır Eleştiri

Demirtaş’a Çok Ağır Eleştiri
01 Ekim 2020 - 5:56

CUMHUR İTTİFAKI: İLKADIM 5 YILINI KAYBETTİ

AK Parti ve MHP İlkadım İlçe başkanları, meclis üyeleri ile birlikte düzenledikleri basın toplantısında İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a ağır eleştirilerde bulundu.

A+A-

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin ve MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, Cumhur İttifakı meclis üyeleri ile birlikte Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da İlkadım Belediyesi’nin 18 aylık süreci hakkında değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında ilk olarak söz alan MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, 31 Mart 2019’da yerel seçimlerde ilçe halkının bir tercih yaptığını hatırlatarak, “Kimseyle şahsi hesabımız yok. Bu kentte yaşayan bireyler olarak diğer taraftan da siyaset yapan bireyler olarak, İlkadım Belediyesi’nde yapılan doğru olduğuna inandığımız konulara destek vereceğiz. Doğruluğuna inanmadığımız konulara da takdir edersiniz ki bir duruş sergileyeceğiz” dedi.

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, “31 Mart 2019’da İlkadımlı hemşehrilerimiz başkanlık görevini sayın Necattin Demirtaş’a, yasama görevini ise Cumhur İttifakı’na vermiştir. Biz bu mesajı aldık.  8 aydır ilçe başkanı olarak görev yapıyorum” diyerek sözlerine başladı.

ENKAZ VE BORÇ EDEBİYATI

“18 aylık süre geride kaldı, hangi icraatlar ortaya koyuldu merak ediyoruz?” diyen Başkan Erbin, “Enkaz ve borç edebiyatı yapılarak geçen bir dönem var. Yönetimde iş bilmemezlikle birlikte, hizmet üretemeyen bir irade var. Halka hizmet yokken, işçilere baskı ve mobbing uygulanarak belediyenin idaresinin iş ahengi bozulmuştur. Belediyenin yapısı bozularak, ehliyetsiz ve liyakatsız yöneticiler getirildi. Pandemi döneminde gerektiği kadar mücadele edilmemiştir. İlkadım hiç olmadığı kadar temizlik noktasında kirli dönemini yaşıyor. Pandemi süresince temizlik işleri ve diğer alanlarda çalışan personelin kısa çalışma ödeneklerinden yararlandırıldıkları ve yararlandırılmadıkları dönemler oldu. Yararlanan personelin çalıştığı yönünde iddialar var. Belediyenin yapması gereken rutin işleri yapmakta noksanlığı bulunan İlkadım Belediyesi’nin elle tutulan gözle görülen hiç bir icraatı bulunmamaktadır” dedi

DENETİM RAPORU KONUSUNDE GEREĞİ YAPILDI MI?

Belediye meclisinde denetim komisyonu raporunun açık ve net bir şekilde açıklandığını hatırlatan Başkan Erbin, “Denetim raporunda mal ve hizmet alımında usülsüz harcamalar gündeme getirildi. Bizim de orada olduğumuz toplantıda başkan haberi olmadığını ve gereğini yapacağını söyledi. Gereğinin yapılıp yapılmadığı açıklanmadı. Hiç bir bilgimiz yok” dedi.

İLKADIM 5 YILINI KAYBETTİ

“Biz yapıcı siyaset yapıyoruz” diyen Başkan Erbin, “Bir buçuk yıl sonra kamuoyunun karşısına ilk defa çıkıyoruz. Biz isteriz ki İlkadım Belediyesi daha büyük işler ve hizmetler yapsın, alkışlayalım. Tebrik edelim. Maalesef İlkadım Belediyesi hizmetlerle değil, kavgalarla anılıyor. İlkadım 5 yılını kaybetmiştir. Gelecek olan 5 yıldan hiçbir endişemiz yok” dedi.

DERDİMİZ HİZMET BAŞKA GAYEMİZ YOK

Seçim döneminde Başkan Demirtaş’ın 19-20 proje vaadi olduğunu hatırlatan Erbin, “Zaman olarak hesapladığımız da en az 5-6 projesi olması gerekirdi. Bir tanesine de razıyız. Bu projelerin gelecek 3,5 yılda gerçekleşmesi için umudu olan bana söylesin. Olursa da tebrik edeceğiz, alkışlayacağız. İlkadım halkına daha iyi bir hizmetin gerçekleşmesi için bunları söylüyoruz, derdimiz hizmet başka bir gayemiz olmaz. Bu hem sorumluluktur, hem de vebaldir” dedi.

HER ZAMAN DESTEK VERDİK

Başkan Demirtaş’ın, “İlkadım meclisi önümüzü tıkıyor, meclis çalışmamızı engelliyor, finansman sağlamak istiyoruz, meclis engel oluyor” şeklinde söylemleri olduğunu hatırlatan Başkan Erbin, “Oysa ki göreve gelir gelmez kredi taleplerinin hepsine yetki verdik, arsa satışına yetki verdik. Bu mu meclisi tıkamak? Pandemi döneminde yarım kalan projelerin tamamlanması için istenen kredilere de yetki verdik. Bu mu intikam? Siyasetin bu tarafından bakarsak başarılı olmasını istemeyiz ama millete hizmet edilsin diye yetki verdik. Hiç kaygımız olmadı. Bu mu ön tıkamak?Meclis her zaman üzerine düşeni yapmıştır.” dedi

BELEDİYENİN ÖNÜNÜN TAKIYAN DEĞİL AÇAN SİYASETİZ

Başkan Demirtaş’ın verdiği sözleri yakından takip ettiklerini belirten Erbin, “Verdiğiniz sözleri yerine getirin, ilçemiz geriye gitmesin. Biz belediyenin önünü takıyan değil, önünü açan bir siyasetiz. Kamuoyunun da bunu böyle bilmesini istiyoruz. Ama kanunsuzlukların ve hukusuzlukların karşısında olacağız” diye konuştu.