Samsun Klas Haber

Deveci: “Çalmadığım ve çaldırmadığım ile yönetiyorum”

 Başkan Deveci, “Atakum Belediyesi’ni çalmadığım ve çaldırmadığım bütçe ile yönetiyorum. Japonlar benden daha dürüst değil dedi.

Deveci: “Çalmadığım ve çaldırmadığım ile yönetiyorum”
14 Aralık 2023 - 7:43

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci: “Çalmadığım ve çaldırmadığım ile yönetiyorum”

 Başkan Deveci, “Atakum Belediyesi’ni çalmadığım ve çaldırmadığım bütçe ile yönetiyorum. Japonlar benden daha dürüst değil dedi.

TEKRAR ADAY YAPILMAYACAĞI YAYILDI

 

Atakum Belediyesi’ne Cemil Deveci’nin Başkan olduktan sonra Avukatlık bürosunda çalışan ve, getir götür işinin yanı sıra şoförlüğünü de  yapan E.S’yi  önce belediye şirketinde Genel Müdür, ardından  Özel Kalem daha sonra ise belediyenin Başkan Yardımcılığına getirdi. Bu süre içersinde  bu şahsın Başkan Deveci’nin  kasası olduğu şaibelerinin artmasının ardından, partili ve partisiz her kesimden tepkiler geldi.  Bu durum üzerine  sıkıntılı günler geçiren  Cemil Deveci, gazetecilerle bir araya gelerek  açıklamalarda bulundu.

CHP tarafından Atakum’a tekrar aday gösterilmesi,  parti tabanı ve Atakum’lu seçmen  tarafından istenmiyor.

DEVECİ NE DEDİ

Başkan Deveci, Atakum’da az bütçeyle önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek: “Atakum’un 300 bin nüfusu var. Atakum Belediyesi’ni çalmadığım ve çaldırmadığım bütçe ile yönetiyorum. Dış borcumuz, Atakum Belediyesi’nin 2024 yılındaki bütçesinin yüzde yirmibeşi. 2019 yılında bana devredilen bütçenin borç oranı yüzde yüz yetmiş. Yani yüz bin TL bütçesi varsa 170 bin TL borcu vardı. O borcun yarısına yakını da bir yıl içinde ödenmesi gereken banka borçlarından oluşuyor. Bunu anlattım. Buradan çıkmamız lazım. Bu kentin geleceğini birlikte kurmamız lazım; sıkıntıyı çekeceğiz. Bedel ödeyeceğiz dedim. Atakum Belediyesi’nin 2019 bütçesi 115 milyon, bugün 2024 bütçesi 1 milyar 565 milyon. Bu gider bütçesi. Siz ya da muhalif partiden biri Cemil Deveci’nin bir kuruşluk kamu zararına imza attığını ispat etsinler ben gereğini yaparım. Japonlar benden daha dürüst değil.” cümlelerini kaydetti.