Samsun Klas Haber

Erdoğan Samsun’da halka hitap etti:’ Konuşmasında 31 Mart’ta bölücü adına siyasi tünel adına Samsun’dan çok büyük ders vereceksiniz.

Erdoğan Samsun’da halka hitap etti:’ Konuşmasında 31 Mart’ta bölücü adına siyasi tünel adına Samsun’dan çok büyük ders vereceksiniz.
03 Mart 2019 - 16:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Samsun Endüstri Merkezi Olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Samsun’da halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında 31 Mart’ta bölücü adına siyasi tünel adına Samsun’dan çok büyük ders vereceksiniz.

Samsun’un Endüstri Merkezi Olması için çalışma başlattıklarınsöyledi

 

SAMSUN’DAN DERS VERECEKSİNİZ

Binlerce kişinin katıdığı Samsun Mitinginde konuşan  Cumhur Başkanı Erdoğan 31 Mart’ta bölücü adına siyasi tünel adına Samsun’dan çok büyük ders vereceksiniz. 31 Mart’ta sakın ha sandığa gitmeyi ihmal etmeyelim. Bütün ahbabınızı, yakınlarınızı, herkesi sandığa muhakkak götürelim. Samsunlu sadece Samsun’da değil, Türkiye’nin değişik yerlerinde Samsunlu var. Hepsini arayacaksınız. Onlara beka meselesini hatırlatacaksınız. 31 Mart akşamı da bu mutluluğu aynen Türkiye’de yaşayacağız.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARI

 

SAMSUN’AKAT KATRİLYON YATIRIM

Samsun’a 29 kat trilyon yatırım yaptık. eğitimde 4 bin 832 adet yeni derslik yaptık. Samsun Üniversitesi’ni kazandırdık. YÖK öğrencileri için 8 bin 865 kapasiteli yurt öğrencileri açtık. Toplamda bin kişi kapasiteli YÖK binaları daha açacağız.

Samsun’u birbirinden önemli spor tesisleriyle işledik. Biri merkezde 35 bin seyirci kapasiteli, diğeri Bafra’da 5 bin kapasiteli 2 stad inşa ettik. 13 ilçeye gençlik merkezleri yaptık. Samsun’da eski stadın yerine bir millet bahçesi yapıyoruz. Bu millet bahçesinin bir köşesine de millet kıraathanesini inşa edeceğiz.

İhtiyaç sahibi vatadanşlarımıza, yaşlılarımıza 2,2 kat trilyon lira kaynakla destek olduk. Sağlıkta 400 yataklı eğitim araştırma hastanesiyle 16’sı hastane toplam 35 adet tesisi şehrimize kazandırdık. 200 yataklı Vezirköprü Devlet Hastanesi’nin yapımı devam ediyor. 900 yataklı Samsun şehir hastanemizin, 250 yataklı rehabilitasyon ve fizik tedavi hastanemizin en kısa zamanda yapımına başlıyor.

9 bin 454 konut projesinin hayata geçirdik. Şehir merkezinde hizmet verecek 5 adet atık su arıtma projesinin inşası sürüyor.

Taşan, Şifa Hamamı ile Terme Pazar Camii’nin restorasyonu devam ediyor. Samsun Batı Çevre yolu, kamulaştırılmasını büyükşehir belediyemiz yapacak. Samsun’da 120 kilometre yol uzunluğunu, 309 kilometreye çıkardık. Samsun şehir geçisindeki 15 köprü ve viyadüğü tamamladık.

Gelemen Lojistik merkezini şehrimize kazandırdık. Samsun-Sivas arasındaki hat kesiminin modernizasyonunda sona geldik. Samsun-amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren projemizin çalışmaları devam ediyor. Böylece Samsun’un İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesi’ne bağlantısı artık hızlı trenle olacak. Havalimanını modernize ettik.

Samsun’a 8 baraj inşa ettik. Ladik-Fıncak Barajı ile Terme-Salıpazarı barajlarının inşaları devam ediyor.  Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama tesisleri ile 4 bin 62 dekar araziyi sulamaya açtık. 109 yerleşim yeri ve 28 bin deka araziyi taşkınlardan koruduk.

TARIMSAL DESTEK VERDİK

Şimdi ikinci müjdemi paylaşmak istiyorum. Ülkemizde üretimi yıllardır kısıtlı olan, kenevirin tohumu Vezirköprülü vatandaşlarımızın gayretiyle bugüne kadar getirildi. Samsun’da 166 dekar alanda kenevir tohumu üretimi için sözleşme imzalandı. 10 ton tohum üretimi hedefliyoruz. Yaklaşık 3 yıldır Samsunda çalışmalar üretiliyor. Vezirköprü, bu kumaştan sektör ulaştıracaksınız. Artık Kenevir gömleğini Türkiye’ye değil; tüm dünyaya ihraç edeceğiz. Kenevir için tescil başvurusu yapıldı. Önümüzdeki sene üretime başlamayı 2023 yılında da 200 ton üretim yapmayı planlıyoruz. Bu işin pilot ili Samsun olacak.

İkinci organize sanayi bölgesi, 1 teknopark 4 araştırma geliştirme merkezi kurduk.

Samsun’un endüstri bölgesi olması için çalışmaları başlattık. Samsunlu iş adamlarımıza yaklaşık 8 kat trilyon liralık yatırım teşviki sağladık. 210 bin kişilik ilave istihdam oluşturduk. 71 bin iş yerimizi SGK prim teşviki ile destekledik. Özel sektörümüz Tekkeköy’de lojistik merkezi kuruyor

 

TERÖRİSTLERİ YOK ETTİK

“Kahraman güvenlik güçlerimizin çok ince çalışmış operasyonlarıyla teröristleri yok ettik. O gün başarılı olamayanlar bugün başka bir tüneli siyasi olarak CHP listelerinde açıyorlar. Özellikle bölücü örgütün siyasi uzantılarının aday göstermediği illerde bu tünelin siyasi olduğu aşikardır. Bizim arkamızda PKK var, YPG var, şu var bu var. Biz sırtımızı halkımıza ve Hakk’a dayadık. 31 Mart’ta ilçe belediye başkanlarını, meclis üyelerini, muhtarlarını seçmeyeceksiniz. 31 Mart’ta bölücü adına siyasi tünel adına Samsun’dan çok büyük ders vereceksiniz. 31 Mart’ta sakın ha sandığa gitmeyi ihmal etmeyelim. Bütün ahbabınızı, yakınlarınızı, herkesi sandığa muhakkak götürelim. Samsunlu sadece Samsun’da değil, Türkiye’nin değişik yerlerinde Samsunlu var. Hepsini arayacaksınız. Onlara beka meselesini hatırlatacaksınız. 31 Mart akşamı da bu mutluluğu aynen Türkiye’de yaşayacağız.”

Bizim arkamızda PKK var diyor. Buradan sesleniyorum: Biz sırtımızı halkımıza ve hakka dayadık! 31 Mart’ta sadece ilçe belediye başkanları, muhtarları seçmeyeceksiniz, 31 Mart’ta bölücü örgütler adından siyasette tünel kazanlara sandıkta esaslı bir Osmanlı tokadı vuracaksınız. Milletimizin birliğine, dirliğine, kardeşliğine saldıranları sizler püskürteceksiniz.

CHP, sadece bölücü örgüte aracılık etmiyor bizim milletle kaynaşmamıza da leke sürmek istiyor. Bunlar yayın organlarıyla, sosyal medya aracılığıyla milletimizle olan birliğimizi aşağılamaya çalışıyor. Ey gidi Bay Kemal, ey gidi Bay Kemal’in yandaşları, para için kömür için geliyorlar diyorsunuz. Burada sadece aşk için gelenler var.

Geçen gün CHP’nin yayın organı gibi hareket eden bir gazeteci çıkmış mitingimizi çarpıtmaya çalışıyor. Oysa biz insanı iliklerine kadar soğuktan donduran bir mitingdeydik. Milletimizle soğuğa ayaza aldırmadan kucaklaştık. Bugün Ordu muhteşemdi. Şimdi de Samsun’dayız. Yarın da Zonguldak Bartın. Durmak yok, yola devam. Ben sizi Allah için seviyorum.