Samsun Klas Haber

Erdoğan:’Samsun’u Sadece Seçimlerde Hatırlamıyoruz’

Erdoğan:’Samsun’u Sadece Seçimlerde Hatırlamıyoruz’
19 Haziran 2018 - 9:09

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Samsun’dan rekor bekliyoruz”

Recep Tayyip Erdoğan’ın Bugün Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirdiği mitinge 150 bin kişinin katılım sağladığı belirtildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, “Gecemizi gündüzümüze katarak Samsun’u her açıdan hak ettiği konuma taşımaya çalıştık” dedi

“ŞAHLANAN ŞEHİR SAMSUN”

Erdoğan, partisince Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya “Kurtuluşun, dirilişin, şahlanışın şehri” diye başladı. Erdoğan, “Şehitler diyarı Samsun’dan ülkemizin bekası, vatanımızın selameti için canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi selamlıyorum.” Dedi.

“SAMSUN’U SADECE SEÇİMLERDE HATIRLAMIYORUZ”

Samsun yöresine ait bir türküyü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bize de ‘yari Samsun’da ara’ dediler, sinemizin yarasına Samsun merhem dediler. Öyle mi? Samsun bizim göz bebeğimiz, aşkımız, sevdamız. Samsun bizim bu mücadelede büyük yoldaşımız. Biz birileri gibi Samsun’u sadece seçim zamanlarında hatırlayanlardan değiliz. Biz muhalefetin adayları gibi Samsun’un yolunu yalnızca ufukta seçim sandığını görünce öğrenenlerden değiliz.” dedi.

“4 YIL İÇİNDE 5 KEZ GELDİM”

Son 4 yıl içerisinde Samsun’a 5 kez geldiğini hatırlatan Erdoğan, “Nasıl Samsun bizi seviyorsa biz de Samsun’u öyle seviyoruz. Samsunlu kardeşlerimizi Hazreti Mevlana’nın ifadesiyle ruhumuzla seviyoruz. Samsun bugüne kadar bizi yarı yolda bırakmadı. Sahipsiz ve yalnız koymadı. 2002’den beri girdiğimiz tüm seçimlerde Samsun’un AK Parti’nin en büyük ve en güçlü destekçilerinden biri oldu” diye konuştu.

“SAMSUN’DAN REKOR BEKLİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “3 Kasım 2002’de yüzde 45 oy oranıyla AK Parti’yi Samsun’da birinci parti yaptınız. 22 Temmuz 2007’de bu sefer yüzde 58 oy oranıyla AK Parti’yi zirveye taşıdınız. 12 Haziran 2011’de çok daha yüksek bir oy oranıyla yüzde 61,5 ile kendi rekorunuzu kırdınız. 10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 66 gibi yine rekor seviyede oy oranıyla bu kardeşinizi cumhurbaşkanlığı makamına getirdiniz. 1 Kasım 2015’te yüzde 63,5 oy oranıyla kaos ve kargaşa senaryolarının önünde çelikten bir set çektiniz. 16 Nisan halk oylamasında yüzde 64 gibi yine Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ‘evet’ dediniz.” Dedi. “Şimdi önümüzde çok daha tarihi, çok daha kritik bir seçim var.” Diyen Erdoğan, vatandaşlara, “Biz Samsun’dan tıpkı bir asır önce olduğu gibi yeni Türkiye’nin kuruluşuna da öncülük yapmasını istiyoruz. Milli iradenin şehri Samsun’dan biz yine rekor bekliyoruz.” dedi. Samsun’un iktidara geldiklerinden bu yana kendilerine sahip çıktığını dile getiren Erdoğan, Samsun’un sevgisine, desteğine layık olmanın mücadelesini verdiklerini belirtti. Erdoğan şunları kaydetti:”Gecemizi gündüzümüze katarak Samsun’u her açıdan hak ettiği konuma taşımaya çalıştık. Sahnede şov yapmanın değil, icraat yapmanın, hizmet üretmenin, ülkemize ve şehirlerimize eserler kazandırmanın peşinde koştuk. Siyasetimize yalanı, iftirayı, manipülasyonu asla bulaştırmadık. 3-5 oy uğruna bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına yoldaşlık, yarenlik, arkadaşlık yapmadık. İcazeti Edirne’deki provokatörün kapısında nöbet tutmakta değil milletimize hizmetkar olmakta aradık.” Dedi. Paylaş Tweetle