Samsun Klas Haber

Erhan Usta, ‘Bizde Taban Kavramı Yok. Bizde Dava Arkadaşlığı Ülküdaşlık Var’

Erhan Usta, ‘Bizde Taban Kavramı Yok. Bizde Dava Arkadaşlığı Ülküdaşlık Var’
01 Nisan 2018 - 5:15

Samsun Milletvekili Usta’dan ‘ittifak’ açıklaması

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, ”Bizde Taban Kavramı Yok”!

Bir Televiyon Proğramına Katılan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta  Proğram sunucusunun sorularını

böyle cevapladı.

OPERASYONLAR CUMHUR İTTİFAKINI VEYA BAŞKA OLUŞACAK İTTİFAKLARI NASIL ETKİLER?

Operasyonlar ve seçimler arasında doğrudan bağlantı kurmak doğru olmaz. Türkiye birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemi yaşıyor. Ülkemizde siyaseten istikrarlı bir yönetim olması gerekir. Mevcut siyasi iktidarın da Türkiye’yi ileriye taşıyacak hamleleri yapması lazım. Zaten 16 Nisan referandumu sonrası yapılan anayasa değişikliği artık Türkiye’de güçlü yönetimleri hakim kılacak bir değişikliktir. Bir kişinin Cumhurbaşkanı seçilebilmesi için uzlaşı müessesesinin hep çalışması gerekecektir. Bu hem yönetimde istikrarı sağlayacak hem de temsilde adaleti getirecektir.

MHP TABANI CUMHUR İTTİFAKINI NASIL GÖRÜYOR?

Öncelikle bizde taban kavramı olmadığını belirtmek isterim. Bizim dava arkadaşlarımız, ülküdaşlarımız vardır.

Sahada yaptığımız gözlemlerimizde çok net bir şekilde görüyoruz ki: Ülkücüler Cumhur İttifakına destek veriyor.

 CUMHUR İTTİFAKININ TARAFLARI YEREL SEÇİMLERDE DE İTTİFAK KURACAK MI?

Yerel seçimlerde amacımız, genel başkanımızın da ifade ettiği gibi önce mevcut belediyelerimizi, yönetimlerimizi korumak, ardından üzerine olabilecek en fazlasını katmaktır.

Yerel seçimler için yasal düzenleme bazında bir çalışma yok ancak ittifak ruhuna uygun olarak hareket edilmesi uygun olacaktır. Henüz ortada bir format yok ama zamanla oluşacaktır. Nihayetinde MHP ve AKP iki ayrı siyasi partidir. Mutlaka yerelde de bir rekabet olacaktır ancak çok yıpratıcı bir kampanya yapılmasını beklememek lazım.

 SİZCE SINIR ÖTESİNDE VERİLEN MÜCADELE VATANDAŞTA NASIL BİR KARŞILIK BULUYOR?

Milletimiz bu operasyonlara olan hassasiyetini hissedilir oranda artırmıştır, tam destek vermektedir. Vatandaşlarımızdan hiçbir şekilde “Türkiye’nin orada ne işi var” gibi sözler duymadık, bunları bazı siyasiler söylüyor ama bu sözlerin vatandaşta karşılığı yok. Türk Milleti, aslanlar gibi mücadele veren güvenlik güçlerinin arkasındadır. Türkiye, sınırlarında terör devleti kurmayı planlayanlarla mücadele ederken bunu küçük siyasi hesaplarla, “bunlar seçime yönelik yapılıyor, bizim ne işimiz var oralarda” gibi müdahalelerde bulunanları anlamak mümkün değil. Muhalefet olmak bir konuda illaki karşı çıkmayı gerektirmiyor. Doğruysa tam destek vermek lazım.  CHP’yi bu anlamda çok eleştiriyorum. Türkiye bu süreç geçtiğinde burada kurulması planlanan terör devletine engel olmazsa bizim bundan sonra sadece sınırlarımız değil; Ankara, İstanbul, Diyarbakır tehlikeye girer. Bu siyaseten kullanılacak bir konu değildir; ne iktidar tarafından ne muhalefet tarafından…