Samsun Klas Haber

Gazeteci Yazgan’dan Erdoğan’a Mektup

Gazeteci Yazgan’dan Erdoğan’a Mektup
25 Mart 2018 - 8:10

Gazeteci Recep Yazgan Akasyam com  adlı haber sitesindeki köşe yazısında Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet etti.

İşte Yazgan’ın çarpıcı yazısı…

Sayın cumhurbaşkanımıza Samsun gerçekleri!

AK Parti’nin Samsun 6. Olağan Kongresine katılmak üzere bugün Samsun’a gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a muhtasar Samsun raporumuzdur.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Samsun’a her gelişinizde olduğu gibi bu sefer de geçeceğiniz güzergah boyunca şehrimizin kötü, kirli ve bozuk yerlerini gözünüzden kaçırmak için bir hokus pokus hüneri ve bir el çabukluğuyla rötuş çalışmaları tamamlanmış vaziyettedir.

Size tavsiyem, kongreden sonra şehre giriş yolunuzu iç kısımlara doğru değiştirerek Samsun gerçeklerini bütün çıplaklığıyla görebilmenizdir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Samsun’a ikinci devlet üniversitesi müjdesi verecekseniz;

Şunu bilmelisiniz ki, Samsun’a ikinci üniversiteyi istemeyenler vardır.

Bunların talimat ve tavsiyeleriyle ikinci devlet üniversitesi için uygun görülen FETÖ’den alınan vakıf üniversitesi adeta talan edilmiş ve içindeki malzemeler yangından mal kaçırılır gibi sökülerek OMÜ’nün muhtelif birimlerine taşınmıştır.

Yeni üniversite kapısı açılıp hemen hizmete başlayacak vaziyetteyken, hem tefrişatı hem de teknolojik alt yapısı kullanılamaz hale getirilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Şehrimizin kapanmak bilmeyen bir yarası da Samsunspor’dur.

Kulübe iflah olmaz maddi sıkıntıları sebebiyle atanan kayyum heyetinin geçmişe dönük hesapları incelemesi ve denetleme yapması engellenmektedir.

Bu durum hem Samsunspor için büyük gayret sarf eden ve şehrin büyük takdirini kazanan Vali Osman Kaymak’ın emeklerini de boşa çıkarmakta hem de Samsunspor taraftarlarının takıma sahip çıkması engellenmektedir.

Bu yolsuzluklar ve şaibeler temizlenemezse daha büyük ekonomik sıkıntılar ortaya çıkacak, takım küme düşecek ve bu da iki önemli seçim arifesinde AK Parti’nin oylarına menfi manada etki yapacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanına sorar mısınız; Samsun’un 25 km’lik sahil yolunda, restoranlar, meyhaneler, spor tesisleri, plajlar, soyunma yerleri olmasına rağmen neden bir tane bile mescit yok?

Mantar gibi biten bar ve meyhaneler, sahil yolunu ailelerin gezme ve dinlenme yeri olmaktan çıkarttığı gibi, yüksek sesli müzik ve gürültü çevre sakinlerinin ve hane sahiplerinin hayatlarını perişan etmektedir.

Sahil boyunca bir tane mescit yapmayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun’un parklarını devasa Masonik aslan sembolleri ve sapık Amazon heykelleriyledoldurmuştur.

Şehirde trafik ve otopark keşmekeşliği bir türlü çözülememektedir.

Samsun’da şehir merkezinin dışına yatırım yapılmamaktadır. Daha çok vitrin yerlere hizmet götürülmekte, yol ve kaldırım çalışmaları nedense ara sokaklara taşınamamaktadırlar.

Dere yataklarına inşaat izni vermekten çekinilmemekte, kat sayıları başkana yakınlıkla doğru orantılı olarak yükselmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Samsun’da sağlık hizmetleri iyi gitmemektedir.

OMÜ Tıp fakültesi Hastanesi perişan durumdadır.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi, Karadeniz bölgesine hitap edebilmekten çok uzak ve yetersiz durumdadır.

Vatandaş özel hastanelere mecbur edilmekte ve onlar da sağlık hizmeti yerine devasa otelcilik faturasıyla vatandaşı çaresiz bırakmaktadır.

Bir önemli husus da şehrimizde umumi engelli tuvaletinin olmamasıdır. Engelli vatandaşlarımızı tuvalete gitmemek için ya evlerinden dışarı çıkmamakta ya da çıktıklarında bir çay bile içememektedir.

Sayın Cumhurbaşkanım,

Son olarak Samsun sizden Ankara, İstanbul ve Sarp hızlı tren müjdesi beklemektedir.