Samsun Klas Haber

Gazeteciler 10 Ocak’da hatırlanıyor…

Gazeteciler 10 Ocak’da hatırlanıyor…
10 Ocak 2019 - 8:48

SİYASİLER’DEN 10 OCAK MESAJLARI

“Gazeteciler milletin sesi ve vicdanıdır”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının günlerini kutladı.

Gazetecilik mesleğinin zor ve meşakkatli görev olduğunu söyleyen Başkan Tok, “ Ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. Özellikle kamuoyunun bilgilendirilmesinde basın mensuplarına çok büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.” dedi.

“GAZETECİLİK, FARKLI BİR BOYUT KAZANDI”

Mesai mefhumu gözetmeksizin fedakar çalışmalarıyla kamuoyunun sesi olan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Başkan Erdoğan Tok, ” Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizdeki gelişmeleri doğru şekilde algılayıp yorumlayarak halkın bilgilendirilmesinde gazetecilerin etkin bir rolü bulunmaktadır. En hareketli ve en fedakarlık gerektiren mesleklerinden birisi milletin sesi ve vicdanı gazetecilik mesleğinin teknolojik gelişmelerle birlikte farklı boyutlar kazanmıştır. Yazılı, görsel ve işitsel medyanın dışında teknolojik gelişmelerle ilerleme kaydeden internet gazeteciliği, sosyal medya ile farklı bir boyut kazanmış gazetecilik mesleğinin icrası, bir o kadar önem kazanmıştır. Belediye olarak faaliyetlerimizin ve çalışmalarımızın halka duyurulmasında, etkin bir rol üstlenen demokrasinin koruyucusu basın mensuplarımızın ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı ile ifa etmekte oldukları kamu hizmetlerinden dolayı tüm gazete, radyo, internet gazetesi ve televizyon çalışanlarını tebrik ediyor, vefat etmiş tüm gazetecilere Allah’tan rahmet diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü, aynı zamanda Mülki İdare Amirlerinin İdareciler Günü olarak kutladığı bu iki özel günde gazetecilere ve mülki idare amirleriyle hep birlikte daha nice mutlu, sağlıklı ve başarılı yıllar geçirmesini temenni ediyorum.” dedi

KARAASLAN: GAZETECİLERİMİZ DEMOKRASİMİZİN GÜÇLENMESİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAMAKTADIR

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesajda

”Hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; kamuoyunun doğru, eksiksiz, tarafsız ve hızlı bir şekilde bilgilendirilmesi açısından toplum için büyük önem taşımaktadır. Basının taşıdığı bu önem kuşkusuz basın mensuplarının esaslar çerçevesinde vazifelerini yerine getirmeleriyle daha da anlam kazanmaktadır.

Demokrasimizin gücünün göstergelerinden biri olan medya kuruluşlarının ve basın mensuplarının engellenmeden, hiçbir kısıtlamaya uğramadan, ülkemizde ve Dünya’nın her yerinde olan bitenleri topluma en doğru şekilde ulaştırma görevini hem hukuken hem de fiilen teminat altına almak demokrasinin ve güçlü devlet olmanın gereğidir.  Bu kapsamda AK Parti olarak iktidarda olduğumuz son 16 yılda ülkemizde her alanda standartları yükselttiğimiz, ülkemizi ileriye taşıdığımız gibi çalışan gazetecilerin çalışma koşullarının daha nitelikli hale gelmesi ve emeklerinin karşılığını alabildiği bir ortamda görevlerini özgürce yerine getirmelerini sağlamak için de gayretli çalışmalar ortaya koyduk’dedi.

Taşçı’dan SAMSUN BASININA ÖVGÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, halkın doğru haber alma özgürlüğünün temsilcisi olan tüm basın mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Zor şartlarda, halkın haber alma özgürlüğü sağlamak için çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Başkan Taşçı, “Çalışmalarımızda en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisi olan Samsun medyası başta olmak üzere, tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
GAZETECİLERE BÜYÜK SAYGI DUYUYORUM
Gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını ancak bu zorluklara rağmen toplumun haber alma özgürlüğü için mücadele ettiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Gazetecilik, sorumluluğu ve zorlukları büyük bir meslek. Bazen yağmur, kar, çamur içerisinde mesleklerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, bazen de en tehlikeli coğrafyalarda, canları pahasına görev yapmaktadır. Bütün bu zorluklara katlanıyor olmalarının tek nedeninin de, mesleklerine duydukları büyük aşk olduğuna inanıyorum. Sorumluluğunun bilincinde, ülkesinin ve milletinin menfaatlerini, şehrinin önceliklerini kendisine görev edinen tüm gazetecilere büyük saygı duyuyorum” diye konuştu.
SAMSUN MEDYASI TÜRKİYE’NİN ENLERİ ARASINDA
Atakum Belediyesi olarak, hayata geçirdikleri projelerin ve gerçekleştirdikleri çalışmaların halka duyurulması noktasında, kentin gazetecileri ve medya kuruluşlarıyla dirsek temasında olduklarını kaydeden Başkan Taşçı, “İlçemizi daha da yaşanılabilir bir kent haline getirmek için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemizde en önemli güç kaynaklarımızdan birisi de gazetecilerdir. Samsun medyası bu anlamda, Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisidir. Bu vesileyle, çalışmalarımızın ve projelerimizin halka duyurulması noktasında destek veren, eleştiri, öneri ve tavsiyeleriyle projelerimizi güçlendiren gazetecilere teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en önemli ve güçlü medya yapılarından birisi olan Samsun medyası başta olmak üzere, tüm gazetecilerin bu anlamlı gününü kutluyorum” diye konuştu.