Samsun Klas Haber

Hakan Karaduman Mevcut Belediye Başkanlarının Bazılarının Değişebileceğinin Sinyalini Verdi

Hakan Karaduman Mevcut Belediye Başkanlarının Bazılarının Değişebileceğinin Sinyalini Verdi
10 Ağustos 2018 - 9:11

Ak Parti İl Başkanından Önemli Açıklamalar

 

Ak Parti Samsun İl Başkanı Karaduman Yerel Seçimlerde Mevcut Belediye Başkanlarından bazılarının değişebileceği sinyallerini verdi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Basın Mensupları İle Sevgi Kafede düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Karaduman, 24 Haziran’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini değerlendirirken yerel seçimler, Samsun’a kurulması gündemde olan TEDES uygulaması, Samsunspor ve daha bir çok konuda açıklamalar yaptı.

Zararlar Karşılanacak

Samsun’u ve Ordu’yu etkisi altına alan yağış nedeniyle yaşanan durumdan dolayı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Karaduman, “Samsun’da da yağış etkili oldu ve biraz bizi korkuttu. Ancak geçmiş tecrübelerimizle  birlikte mal ve can kaybına yol açmadan atlattık. İnşallah bundan sonrada bir afet yaşanmaması için dua ediyoruz. Komşumuz Ordu’da ve ilçelerinde maddi kayıplara yol açan sel felakaeti oldu. Bakanlarımız ilgili  alanlara anında intikal ettiler. Cumhurbaşkanımız maddi kayıpların devletimiz tarafından karşılanacağını açıkladılar. Ben buradan maddi kapıpların devletimiz tarafından karşılanacağını bir kez daha tekrarlıyorum. Can kaybımız yok.  Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Seçim Kampanyası Güzel Geçti 

İlk olarak 24 Haziran’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerini değerlendiren Başkan Hakan Karaduman, toplantıda gelen soruları da cevaplarken şu ifadeleri kullandı: “AK Parti’de, her seçim biter ertesi gün diğer şeçimin çalışmaları başlar. 24 haziran şeçimlerinin ardından hemen o hafta hem ilçe başkanalarımızla hem belediye başkanlarımızla toplantılar yaparak şeçim değerlendirmeleriyle ilgili çalışmlarına başlamalarını istedik. Danışma meclisi toplantılarımızı gerçekleştirdik. Milletvekillerizle bir araya gelerek şeçim değerlendirmelerimizi yaptık. Biz seçim öncesi bir strateji belirleyerek çalışmalara başlıyoruz. Elhamdülillah hem milletvekilerimizle hem teşkilatımızla hem de basınla olan iyi kordinasyonumuzla hiçbir sıkıntıya hiçbir kötü olaya maruz kalmadan çok güzel bir şeçim kampanyası yürüttük. Samsun içinde güzel bir şeçim kampanyası oldu. Herhangi bir kavga gürültü olmadı.”

 

Bayramdan Sonra Seçim Çalışmalarımız Başlayacak
“Tabii sonuçları itibariyle ilk defa Cumhurbaşkanlığı şeçimi ile milletvekilliği şeçimleri aynı anda oldu. İlk defa bir parti başkanı cumhurbaşkanı olarak ayrı seçildi, partisis ayrı seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde önceki mseçimlere görew daha yüksek oy almamız bizi çok memnun ettti. Ancak milletvekilliği şeçimlerinde oy oranımızda düşüş olduğu için tabiki üzüntülüyüz. Hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği şeçimlerini il başkanlığı olarak ilçe ilçe mahalle mahalle sandık sandık değerlendiriyoruz. Geçmişte yaptığımız tüm şeçimleri değerlendirerek oradaki oy dalgalanışının sebebini teşkilatımız olarak değerlendiriyoruz. Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımız da kendileri açısından değerlendiriyor. Yaz ayı olduğu için halkın tatil durumu da dikkata alınarak çalışmalarımızı da biraz evrak üzerinde içe kapalı olarak değerlendirme çalışmalarımızı yaptık. Şimdi önümüzde büyük kongre var kongreden sonra Kurban Bayramı ve eylül ayının başında saha çalışmalarına başlayacağız.”

Stratejimizi Belirleyeceğiz

“Başkan Karaduman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel şeçim özellikleri de dikkate alınarak bizim partimizin de bir geleneği olan sandık esaslı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Buaradaki çalışma modelimiz öncelikle her sandıktaki üyelerimizin ziyaretiyle başlayan daha sonrada o üyelerimizin de katılımıyla o sandık bölgesinde, o mahallede ne kadar şeçmen varsa oy verme durumları ile iigili tespitlerle başlayacağız. Ona göre planlarımızı ve stratejimizi belirleyeceğiz.
O mahallede o sokakta ne şekilde çalışma yapmamız gerektiği hangi mahalleye hangi vekilimizin gitmesi gerektiğinin stratejisini belirleyerek yolumuza devam edeceğiz. Tabi bunu eylül ayının başından itibaren sahalara inerek yapacağız.”

Tüm Seçmene Ulaşacağız

“Fakat bu şeçinmden sonra hiç çalışmadığımız gibi algılanmasın. Bizim her birimimizin her ay asgari düzeyde yapması gereken çalışmalar ve toplantılar var. İl, ilçe, mahalle, sandık bu teşkilat yapımızı ciddi  bir koordinasyon ,içersinde yürütüyoruz. İlden ilçeye ilçeden mahalleye mahalleden de sandığa uzanan bir koordinasyon yapımız var. Birbirini denetleyen bir yapıya sahibiz. Şu an 205 bin üyemiz var, 960 bin civarında da şeçmen var. Samsun’daki tüm şeçmenin 4’te 1’i üyemiz. Ak Parti olarak tüm şeçmene ulaşamama gibi sıkıntımız yok. Biz teşkilat olarak üzerimize düşeni böyle yapacağız.”

Kongreden Sonra Sahaya İniyoruz

“Belediye başkanlarımız elbette kendi çalışmalarını biraz daha şeçime yönelik yapıyorlar. Bir eksiklikleri varsa o eksiklikler doğrultusunda çalışmalarını yaparak şeçime doğru bir yürüyüş içerisinde olacağız. Milletvekillerimizle kongre öncesinde il danışma meclisi toplantılarında buluşmalarımız oldu. Milletvekilleri ile yapacağımız görüşmeler şehrin sorunlarının ortak akıl ile çözülmesine yönelik başlıkları belirleyerek onlar üzerine  çalışmaları yürütmek şeklinde olacak. 18 Ağustos’ta genel merkezimizin büyük kongresi var. Kongre tamamlandıktan sonra genel merkezimizin de çalışma takvimi ve stratejileriyle beraber bizim de kendi ürettiğimiz çalışma yöntemlerimizle hızlı şekilde sahaya ineceğiz.”

“Beklentimiz çalışmaya yönelik değişimin olacağı. Sizlerde görüyorsunuz yeni bir düzen var. 100 yıllık yönetim şekli değişti. Onun ilk temsilcisi olarak Cumhurbaşkanımız şeçildi ve hızlı bir şekilde Bakanlar Kurulu’nu açıkladı. 100 günlük icraatlarıyla ilgili çalışmalarınıda açıkladılar. Bundan sonra vatandaşlarımız için takibini yapacaklardır. bizlerde yapacağız.”

Basın Toplantısına İl Başkan Yardımcıları Kenan Saroğlu, Güner Armutlu, Ender Kökten, Recep Kemal Certel, İlhan Kara ve Yönetim Üyeleri Yusuf Güneş, Hilmi Eker, Zafer Köroğlu, Zeliha Kırımlı Çeliksoydan ve İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan katıldı.