Samsun Klas Haber

Hayır Çarşısını Minikler Ziyaret Etti

Hayır Çarşısını Minikler Ziyaret Etti
09 Mart 2018 - 7:32

Tekkeköy Hayır Çarşısının Küçük Ziyaretçileri

Tekkeköy Belediyesi tarafından yaklaşık dört yıl önce hizmete sunulan ve ilçe sınırları içerisinde yaşayan ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyacını karşılayan Hayır Çarşısını Tekkeköy Anaokulu öğrencileri ziyaret etti.

Yediden yetmişe ihtiyaç sahibi herkese kol kanat geren yardımlar yapan hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gören Tekkeköy Belediyesi hayır çarşısı her yıl binin üzerinde aileye ev eşyası, kıyafet, kırtasiye ve farklı alanlarda yardımlar yaparak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Anaokulu öğrencilerinden anlamlı destek Tekkeköy Anaokulu öğrencileri kullanmadıkları giysilerini, oynamadıkları oyuncaklarını ve eğitim araç gereçlerini ihtiyaç sahibi yaşıtları kullansın diye Tekkeköy Belediyesi Hayır Çarşısı’na bağışladılar. Tekkeköy Anaokulu öğrencileri kendi giymedikleri kıyafetleri ile oynamadıkları oyuncaklarını ve eğitim araç gereçlerini maddi durumu iyi olmayan arkadaşları da kullanabilsin diye Tekkeköy Belediyesi Hayır Çarşısı’na bağışlayarak yaşıtlarına ve herkese örnek oldu. Hayır çarşısında görevli personel de miniklerin getirdikleri eşyaları yaşıtlarına ulaştıracak.

Tekkeköy Anaokulu öğrencilerinden örnek davranış Öğrencilerin örnek davranışı karşısında duygulandığını dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ”Bugün Tekkeköy Anaokulu öğrencilerimiz hayır çarşımızı ziyaret ettiler. Bizlerde onları karşılayıp kendi elleriyle hazırlayıp arkadaşlarına ulaştırılmak üzere getirdikleri eşyaları teslim aldık. Tekkeköy Anaokulu öğrencilerini canı gönülden kutluyorum. Kendileri küçük ama yapmış oldukları çok büyük ve anlamlı bir davranış. İhtiyaç sahibi arkadaşları için hayır çarşımıza kullanmadıkları okul araç gereçlerini, kıyafetlerini ve en sevdiği oyuncaklarını bağışladılar. Bugün onların ihtiyaç duymadığı bu giysiler, oyuncaklar ve eğitim araç gereçleri, bir başka evladımızın eksiğini giderecek. Çocuklarımızın bu vefalı davranışı, eminim ki herkese örnek olacaktır. Yapmış oldukları bu davranış beni de derinden etkiledi. Kendileri küçük ama yürekleri kocaman melek yüzlü evlatlarımızın paylaşım duygularını pekiştiren ve örnek olan bu davranışı herkese öncü olmasını diliyorum. Tekkeköy Anaokulu öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tekrar kutluyorum” şeklinde konuştu.