Samsun Klas Haber

HDP’nin Desteklediği Necaatti Demirtaş açıklaması Ulusal Medyada Geniş yer buldu.

HDP’nin Desteklediği Necaatti Demirtaş açıklaması Ulusal Medyada  Geniş yer buldu.
08 Şubat 2019 - 6:40

 

 

HDP’nin Necaattin Demirtaş’a Desteği Ulusal Kanallarda Yayınlandı…

HDP Samsun İl Eş Başkanı Cevdet Bakın’ın, HDP İl Yönetimi ile birlikte seçim değerlendirmesinde bulunmuş ve İyi Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Ülkücü Necaattin Demirtaş’a destek verecekleri yönündeki açıklamaları ulusal medyada geniş yer buldu.

HDP-İYİ Parti işbirliği
HDP’nin, İyi Parti İlkadım Başkan Adayı Necattin Demirtaş’a destek vermesi, ulusal basına da taşındı. A Haber’de yayınlanan haberde, Samsun HDP İl Örgütü’nün, İyi Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş’a destek veren açıklama videosu ‘HDP’den Millet İttifakına Destek Açıklaması’ şeklinde yorumlandı.

HDP Demirtaş’ı Destakliyoruz
Bakın,yerel seçimler için HDP’nin aday çıkarmayacağını belirterek “HDP Samsun İl yönetimi olarak yerel seçimlerde bizim adayımız yok. Seçimde kimi destekleriz bilemiyoruz. AKP hükümeti çevreci değil ve insan haklarını önemsemiyor bu yüzden onu desteklememiz mümkün değil. Tek adamın talimatı ile yereldeki belediyeler dizayn ediliyorsa oradan demokrasi çıkmaz. Demokrasi olarak ilk olarak yerelde başlar. Karşı tarafta CHP ve İYİ Parti kalıyor. Biz partilerin hepsine burjuva partisi diyoruz. Hiçbir alanda ittifak yaptığımız bir parti yok. Bizim ilkelerimizi kabul eden herkesi destekleriz. Biz sadece Samsun’da parti olarak belediye meclislerine adaylarımızı çıkaracağız. Ancak muhalefette AK Parti ve MHP faşizmini geriletecek adayların olması güzel bir durum. Bence AK Parti ve MHP’nin adayı kazanacağına Necattin Demirtaş gayret edip o kazansın. Bizim buna bir itirazımız olmaz” diye konuştu.

Koltuk Uğruna
HDP’nin, İyi Parti İlkadım Başkan Adayı Necattin Demirtaş’a destek vermesi, ülkücü camiayı karıştırırken. Necaattin Demirtaş’a ise tepki yağmıştı.Necaatin Demirtaş ise MHP’den aday gösterilmemesi üzerine tüm ülkücü değerlerini bir kenara bırakarak PKK’nın TBMM’de bulunan siyasi kanadı HDP’nin desteklediği İyi Parti’den İlkadım Belediye Başkan adayı olarak yerini almıştı.