Samsun Klas Haber

İlkadım Halkı Başkan Tok’dan Memnun

İlkadım Halkı Başkan Tok’dan Memnun
04 Kasım 2018 - 5:07

Başkan Tok: Halk lehine emsal kararla Kentsel Dönüşümün önünü açtık

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok bugün Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallesi muhtarları ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

 

Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallesi’ne yapılan ziyarette mahalle sakinleri ile sohbet eden Başkan Tok, Bölge halkının lehine ve yararına emsal kararlarla kentsel dönüşümün önünü açtıklarını, yerinde dönüşüme ilk örneğin ise, Yeni Unkapanı Kültür Merkezi olduğunu ifade etti.

İlkadım Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen muhtar ve vatandaş ziyaretlerine devam eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, bugün Kökçüoğlu ve Unkapanı Mahallesi muhtarları ve mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Tok, Kökçüoğlu Muhtarlığı önünde bulunan Mehmet Akif Ersoy Parkında muhtarlar ve mahalle sakinleriyle çay içerek sohbet ederken gündem kentsel dönüşüm oldu.

İLKADIMLILAR MAHALLE ZİYARETLERİNDEN MEMNUN

Çayların içilerek samimi bir sohbet ortamının yaşandığı ziyarette gördüğü teveccühe teşekkür eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, tek tek vatandaşların taleplerini dinledi. Yapılan mahalle ziyaretlerinin çok ilgi gördüğünü ve faydalı bulduklarını söyleyen mahalle sakinleri, “ Yüz yüze gelerek ihtiyaçları ve talepleri bildirmekten ve sohbet etme şansı bulmaktan çok memnunuz. ”dedi

“VATANDAŞ LEHİNE EMSAL KARARLARLA DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇTIK”

Her iki mahallenin de ortak sorununun kentsel dönüşüm olduğunu bildiğini belirten Başkan Erdoğan Tok; “  Vatandaşımızın mağdur olmaması için çok büyük mücadeleler verdik. Her aşamada önümüze çıkan bürokratik engelleri doğru bir çalışma ve strateji ile geçerek belediye meclisimizden vatandaşımızın lehine bir emsal kararı ile kentsel dönüşümün önünü açtık. Doğal gazdan faydalanamayan çok sayıda bina ve hane için de çalışmalarımız yetkili firma ile birlikte sürdürülüyor. Yıllardır büyük gayret ve çaba göstererek uğraş verdiğimiz İlkadım ilçemizdeki ‘Kentsel Dönüşüm’ ile ilgili çalışmalarımızla birlikte  Cumhurbaşkanımızın son Samsun mitinginde, ‘-İlkadım İlçemizdeki kentsel dönüşüm sorunlarını biliyoruz. İnşallah, bu meseleyi halledeceğiz’ ifadesi gerçekten İlkadımlı hemşerilerimin özlemle çözülmesini beklediği bir meseleydi. Cumhurbaşkanımızdan ve hükümetimizden Allah razı olsun. İnşallah bu müjde ile birlikte İlkadım’da yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.” diye konuştu.

“YERİNDE DÖNÜŞÜME İLK ÖRNEK YENİ UNKAPANI KÜLTÜR MERKEZİ” 

Kentsel dönüşümde yerinde dönüşümün çok önemli olduğunu vurgulayan İlkadım Belediye başkanı Erdoğan Tok; “Yerinde dönüşüme ilk örneği ve öncülüğümüzü Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezimizle başlatmış olduk. Hem görünüm hem işlevsel olarak İlkadım’a yeterli olmayan eski binamızı yıkarak yerine; içerisinde, 250 araçlık otopark, cadde dükkanları, hanımlar yaşam merkezi, Türk hamamı, fitness salonu, spor salonu, nişan salonu, toplantı salonu, derslikler ve düğün salonu gibi birçok sosyal alanın bulunacak modern bir bina yapıyoruz. İnşaatı hızla devam eden merkezimizin ilçemize büyük bir değişim kazandırmanın yanında kentsel dönüşümde de önemli bir örnek olacak” ifadelerini kullandı