Samsun Klas Haber

İlkadım Karıştı!

İlkadım Karıştı!
26 Haziran 2020 - 4:44

İlkadım Belediyesi’nde Kazan İyice Kaynıyor!

İlkadım Belediyesi’nde son günlerde kazan iyice kaynamaya başladı. Önceki gün “İş vaadiyle kandırıldık” diyen Başkan Demirtaş’ın destekçisi bir grup, bu defa belediyeye geldi. Demirtaş’la görüşmek isteyen grup, korumalarla tekme tokat kavgaya tutuştu. Bem-Bir-Sen Başkanı Gayretli de “Mobbing iddiaları var” diyerek, suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın iddiaya göre 31 Mart yerel seçim sürecinde bayrak asma, miting düzenleme, meşale yakma gibi gece gündüz dur durak bilmeden mahalle mahalle sokak sokak çalışan yaklaşık 40 kişiye ‘sizi işe alacağım’ sözü verdi.

‘KANDIRILDIK’ DEDİLER
Başkan Demirtaş, seçimin kazanılmasının ardından 15 ay geçmesine rağmen ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere çeşitli sebepleri gerekçe göstererek ‘işe almadığı grup’, önceki gün belediye önünde basın açıklama yapmıştı.

“Kandırıldık” diyen grup üyeleri, “Biz Başkan Demirtaş’ın arkasında yürüdük, yanında durduk ve şu an emeğimizin hakkı, bize söz verilen işi istiyoruz” dediler.

lkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş

DEMİRTAŞ’LA GÖRÜŞMEK İSTEDİLER

Açıklamanın sonunda “Açlık grevi de olsa, bundan sonra eylemlerimiz olacak” diyen grup üyeleri iddiaya göre İlkadım Belediyesi’ne giderek, Başkan Necattin Demirtaş’la görüşmek istedi.

Başkan Demirtaş’ın makam odasının olduğu geniş salona gelen grup üyelerini, Özel Kalem Müdürü Nevzat Özenç, korumalar ve personeller karşıladı.

SÖZLÜ TARTIŞMA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

Başkan’la görüşmek istediklerini yineleyen grup, ‘olumsuz cevap’ alınca bir anda sözlü tartışmalar başladı. Bu esnada itiş kakışın olması üzerine sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Her iki tarafında birbirlerine filli müdahalede bulunması üzerine bazı camların kırıldığı, salonda bazı bölümlerin zarar gördüğü iddia edildi.

JANDARMA BELEDİYEYE GELDİ

Bağrışma ve kavga sonrası belediyeye jandarma ekipleri geldi. Öfkeli grup ile belediye personelleri sakinleştirildikten sonra her iki tarafa da şikayetçi olup olmadığı soruldu. Belediye yetkilileri şikayetçi olmadıklarını beyan ederken, grup üyeleri “Biz işimizi istiyoruz. Eylemlerimizin devamı gelecek” diyerek, binadan ayrıldıkları öğrenildi.

 

 

MOBBİNG İDDİALARI VAR

Diğer yandan İlkadım Belediyesi’nde bir önceki dönemde çalışan bazı personellere mobbing uygulandığı, işten ayrılmayan ve masa başı görevinde olan bazı personellerin temizlik birimine gönderildiği iddia edildi. Bem-Bir-Sen Samsun Şubesi Başkanı Savaş Gayretli, “İlkadım Belediyesi’nde üyelerimize yapılan baskı ve mobbing son bulmaması halinde suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

 

 

 

Hedef Halk Gazetesi/N. Alper CABBAR