Samsun Klas Haber

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, “Samsun’un trafik sorunu için yeni tramvay hattı oluşturarak şehri güneye doğru taşımalıyız” dedi.

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, “Samsun’un trafik sorunu için yeni tramvay hattı oluşturarak şehri güneye doğru taşımalıyız” dedi.
15 Şubat 2019 - 10:31

Tekin Rakibini Tramvay’ı Yer Altına alacak diye eleştirdi. Kendisi İse Olmayacak İşe Amin dedi.

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, “Samsun’un trafik sorunu için  milyonlarca dolara mal olacak yeni tramvay hattını güneye doğru taşımalıyız” dedi.

İyi Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayati Tekin, Samsun’un trafik sorununa çözüm bulacağını söyledi. Tekin, basın mensupları ile bir araya geldiği programda, “ Samsun’un trafik sorunu için yeni tramvay hattı oluşturarak şehri güneye doğru taşımalıyız” dedi.

Hayati Tekin, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Demir’in ‘Atakum’da tramvayı yerin altına alacağız’ açıklamasını eleştirdi.

Tekin; “Karlı dağdan kar bağışlamakla bu işler yürümez. Tramvay için 90 milyon Euro harcandı şimdi tekrar tramvayı yerin altına almak için 90 milyon Euro daha verilirse bu büyük maliyetler ortaya çıkarır ve bu Samsun için hiç iyi olmaz. Atakum halkının da talebinin olduğu doğrudur. Özellikle Türk-iş Kavşağında büyük bir sıkıntı var. Benim amacım Mustafa Demir’in batıracağı 90 milyon Euro’yu Mert Irmağı’ndan alıp Duruşehir’in güneyinden, Eğitim Araştırma Hastanesinin ana yolundan otogara indirmek olacak. Hem şehri çevreleyecek hem daha fazla yolcuyu alıp taşıyacak. Hızlı trenin havaalanına gitmesi hepimiz için prestij olabilir ama bugün için mümkün değildir. Çünkü o güzergahta çok fazla yolcu yok ama benim dediğim güzergahta şehir rahatlar. Benim dediğim güzergahta yapılan hafif raylı sistem projesi zarar ettirmeyi bırak kar ettirir” diye konuştu.