Samsun Klas Haber

İYİ PARTİ’Lİ TÜFEKÇİ AK PARTİ’YE FENA YÜKLENDİ

İYİ PARTİ’Lİ TÜFEKÇİ AK PARTİ’YE FENA YÜKLENDİ
06 Şubat 2024 - 7:31

İYİ PARTİ’Lİ TÜFEKÇİ AK PARTİ’YE FENA YÜKLENDİ

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı İmren Nilay Tüfekci, Tek dertleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın adının arkasında makam, mevki ve güç sahibi olmak ve bu saltanatlarının sürdürülebilir olmasını sağlamak. Başka bir dertleri yok. Peki bu teveccühün karşılığında siz Samsun’a ne verdiniz diye soruyorum.” dedi

SAMSUN’A NE VERDİNİZ?

Tüfekçi basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda “Bize verilen sıfatlardan ziyade Samsun’a, Samsun halkına ve kendi yüreğimize olan inancımızla bir yola çıktık, ‘Sen de inan Samsun’ dedik. Bu slogan vatandaşımızla bizi öyle bir noktaya getirdi ki bu söylem üzerinden vatandaşımızla bağ kurmaya başladık. Göreceksiniz bu bağ daha da büyüyecek. İktidar partisi ‘Sen de inan Samsun’ sloganına karşılık kendilerinin 4-5 yıl önce kullandıkları söyleme ekleme yaparak bize cevaben bir pankart hazırlandı. 23 yıldır inandığı yolda yürüyen bir Samsun var’ dedi. En acısı bu pankartta bu söylemin yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı kullanıldı. Tek dertleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın adının arkasında makam, mevki ve güç sahibi olmak ve bu saltanatlarının sürdürülebilir olmasını sağlamak. Başka bir dertleri yok. Peki bu teveccühün karşılığında siz Samsun’a ne verdiniz diye soruyorum.”

AK Parti’nin ‘Samsun 23 yıldır İnandığı Yolda Yürüyor, Hızlı Samsun, İleri Samsun ve Gerçek Belediyecilik’ sloganına da eleştirdi.

23 YILDIR NE YAPTINIZ
Tüfekci, açıklamasında parti Seçim Koordinasyon Merkezlerinin önünün, AK Parti İl Başkanlığı tarafından ‘Samsun 23 yıldır İnandığı Yolda Yürüyor’ sloganı yazılı reklam görselleri ile kapatıldığını hatırlatarak, “Kendilerine soruyorum. 23 yıldır kendilerine inanan bir Samsun var. Bu teveccühü kendilerine veren bir halk var doğru. Peki bu teveccühün karşılığında Samsun’a 23 yıldır siz ne verdiniz? Bilboardlarında Hızlı Samsun, İleri Samsun, Gerçek Belediyecilik sloganları yazıyor. 23 yıldır iktidar, bakanlıklar, belediyeler elinizde. Peki Samsun şimdiye kadar yavaş mıydı hızlı olacak, Samsun geri de miydi ileri olacak ya da şimdiye kadar gerçek belediyecilik yapılmadı şimdi mi yapılacak.” dedi

“HUKUKÇULAR ARAŞTIRIYOR”

Seçim çalışmalarının Engellemeye çalışıldığını da öne süren İmren Nilay Tüfekci, “Gençlerin, emeklilerin durumu ortada, ekonomik sıkıntılar ortada biz neyle uğraşıyoruz? Engellenmekle, yok sayılmakla uğraşıyoruz. Ben buna çok üzülüyorum ve bu tavırdan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çağrıda bulunmamıza rağmen buna kulak asmadılar. Burası belediyenin yeşil alanı. Kılıfı her türlü hazırlayabiliyorlar. Eğer uygunsuz bir durum varsa İl Seçim Kurulu’na şikayet edebilmemiz için hukuksal anlamda adım atabileceğimiz konuları arkadaşlarımız araştırıyorlar. Reklam kampanyalarını engelleyecek rekabet unsurlarına uymayacak durumlar varsa dilekçemizi İl Seçim Kurulu’na sunacağız. Biz bundan sonra da her zaman yaptığımız gibi önümüze bakacağız. Samsun için yapacaklarımızı konuşacağız” diye konuştu.

“HİÇBİR ŞEYE MECBUR DEĞİLSİNİZ”

Samsunlulara da seslenen Tüfekci sözlerini şöyle tamamladı: “Unutmayın ki sizi ve bu şehri kendi makamlarının peşinde koşanlara, bunun için uğraşanlara, hiçbir şeye mecbur değilsiniz. Biz size inanıyoruz, Samsun’a inanıyoruz, kendi gücümüze ve yüreğimize inanıyoruz siz de bize inanın.”