Samsun Klas Haber

ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI!

ELİNE YÜZÜNE BULAŞTIRDI!
31 Ocak 2022 - 8:03

KADEF’İN TİRİT GECESİ’NDE SİYASİ GERGİNLİK

​​​​​​​Kavak Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen geleneksel tirit gecesinde İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta’nın yaptığı konuşma salonda soğuk duş etkisi yaratırken, tepkilere neden oldu.

Kavak Dernekler Federasyonu tarafından bir düğün salonunda geleneksel tirit gecesi düzenlendi. Tirit Gecesi’ne milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve Kavaklılar katılırken, İYİ Parti Milletvekili Erhan Usta’nın yaptığı siyasi konuşma salonda tepkilere neden oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir olmak üzere AK Parti heyeti, Usta’nın konuşmasının ardından salonu terketti.

ORTAM GERİLDİ

KADEF Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Erişgin’in konuşmasının ardından belediye başkanları ve milletvekilleri birer selamlama konuşması yaptı. Milletvekilleri ve belediye başkanları yaptıkları konuşmalarda, Kavaklılık ruhu, birlik ve beraberlik, dayanışma ve bir arada olma mesajları verirken, son olarak konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta’nın siyasi konuşması ortamı gerdi.

AK PARTİ HEYETİ SALONU TERKETTİ

Usta, birlik ve beraberlik mesajlarını verildiği gecede, iktidarı eleştirmesi ve Kavak’ın hizmet alamadığı yönündeki eleştirileri tepkilere neden oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir olmak üzere AK Parti heyeti, hemşehri buluşmasında, yaşanan siyasi nezaketsizlik nedeniyle Usta’nın konuşmasının ardından salonu terkederek tepkisini ortaya koydu. Zor durumda kalan KADEF yönetimi ise iki arada kaldı.

DEMİR PAYLAŞIM YAPMADI

Yaşananların ardından salondaki tüm hava değişirken, bazı Kavaklılar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla olaya tepkilerini gösterdi. Öte yandan katıldığı etkinlikleri atlamadan sosyal medya hesaplarından paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in paylaşım yapmadığı da gözlend