Samsun Klas Haber

Köktaş 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı

Köktaş 14 Mart Tıp Bayramını Kutladı
14 Mart 2018 - 7:34

Milletvekili Köktaş’tan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, yayımladığı mesajında sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Milletvekili Köktaş sözlerine şöyle devam etti: “İnsanların sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesi için fedakârca çalışan doktorlar, toplumumuzun inandığı, her zaman değer verdiği saygın kişilerdir.
İnsanın kendini en çok çaresiz hissettiği o kritik zamanda imdada ilk sağlık çalışanları yetişiyor, doğrudan insan canına dokunan, tedaviye, şifaya aracılık ediyor. Elbette her meslek kutsaldır, saygıyı sonuna kadar hak eder, ama doktorların, sağlık çalışanlarının ayrı önemi ve yeri vardır.
Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır.
Son 15 yılda sağlık alanında evrensel standartları yakalayan ülkemiz, bu alanda büyük bir reformlar ve yatırımlar gerçekleştirmiştir.
Hastane kapılarındaki kuyruklar, rehin kalmalar, istediği doktoru bulamama, bir röntgen çektirmek için aylarca bekleme gibi örneklerini anlata anlata bitiremeyeceğimiz geçmişteki sağlık anlayışının yerini, bugün uyguladığı politika ve geliştirilen modellerle Avrupa’ya hatta Dünya’ya örnek olan sağlık alanında çağ atlayan Türkiye var.
Samsunumuz da bu sağlık hizmetlerden büyük pay almış almaya da devam etmektedir. Sağlık turizimde büyük ataklar yapmış olan ilimiz bugün dünyanın dört bir yanından gelenlere ev sahipliği yaparak teknolojik ekipmanları, tecrübeli sağlık çalışanları ile misafirlerinin tedavi olarak şifa bulmasına imkan sağlanmıştır.
Biliyoruz ki, ülkemizin sağlıkta elde ettiği bu başarının arkasında, sağlık hizmetlerini sunan doktorlarımızın, sağlık çalışanlarımızın çok büyük emekleri var.
Ne mutlu ki, sağlık çalışanlarımızın dünya ölçeğindeki büyük başarıları bizler için gurur vesilesidir.
Bu düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına büyük bir özveriyle çalışan hekimlerimizin, sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, başarı ve mutluluklar diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.