Samsun Klas Haber

Köktaş Gümüş Beni ifde etti!

Köktaş Gümüş Beni ifde etti!
11 Mart 2021 - 6:32

SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş’e Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’a Hakaretten Dava Açıldı!

Çarşamba’daki Biyokütle Santral ile ilgili sosyal medya paylaşımında kendisini hedef aldığı iddiasıyla AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş’ten şikâyetçi oldu.

 

HAKKINDA KAMU GÖREVLİSİNE HAKARETTEN DAVA AÇILDI.

SAMKON Başkanı Sezgin Gümüş, Biyokütle Santralin Samsun’a kurulumuyla ilgili olarak siyasiler için sarf ettiği sosyal medya paylaşımları AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş tarafından  yargıya taşındı.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş’ın, Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı suç duyurusu ile başlatılan kovuşturmada, Sezgin Gümüş’ün facebook hesabından yaptığı paylaşımın kamu görevlisine alanen hakaret niteliği taşıdığı belirlendi.

Köktaş, şikayetinde Çarşamba İlçe Teşkilatı’nda yaptığı konuşmanın üzerine Gümüş’ün bu açıklamayı yaptığını öne sürerek, kastettiği siyasinin kendisi olduğunu öne sürerek şikayetçi oldu.

Sezgin Gümüş Fuat Köktaş’la ilgili hakaret içeren yorumları nedeniyle hakkında açılan davada 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmak üzere iddianame hazırlandı.

 

SÖZÜNÜN ARKASINDA DURAMADI

Sosyal medya hesaplarında “…zavallı siyasetçi bari hayatında bir kez olsun Samsunlulara verdiğin sözde dur eğer bu sözün arkasında durmaz isen Samsun düşmanı, ş…. yoksunu a…. bir yalancısın” şeklindeki ifadeleri nedeniyle Cumhuriyet Savcılığında ifade veren Gümüş, ifadesinde Fuat Köktaş’ı kastetmediğini, yerel siyasetçileri kastettiğini belirtti.

 

HAKARETTEN YARGILANIYOR

Sezgin Gümüş hakkında hazırlanan iddianamede kamu görevlisine görevinden ötürü hakaret maddesi gereğince işlem yapıldığı, mahkemenin bu madde üzerinden duruşmaları yapacağı da ortaya çıktı.

Gümüş, yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Biyokütle santral AK Partili bazı siyasetçilerimiz sayesinde bizlere rağmen Samsun’a kazandırıldı. Nedenini bir türlü anlamamakla beraber açılması için bir taraflarını yırtanlar artık kına yakarak Samsun’da göğüslerini gere gere gezebilirler. Tiyatro çevirircesine ve milleti aptal yerine koyarcasına gizli videolarda ‘duman çıkarırsa kapatırız’ diyen zavallı siyasetçi’ şeklinde yorumlar yapmıştı.