Samsun Klas Haber

Logo TBMM’ye taşındı

Logo TBMM’ye taşındı
27 Şubat 2020 - 8:05

SASKİ’nin Olmayan Logosu Ulusala Manşet Oldu

Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)’nin  yıllardır kullandığı  Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk’lü logosu yerine kendi logosunu kullanmaya başlaması Samsun’dan sonra Ulusal basın ve yayın organlarında yer aldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in dikkat çekici bu açıklamasına rağmen

‘İDDİALAR KASITLI VE ASILSIZIDR!’

 

SASKİ’nin bugüne kadar ‘Logo’sunun bulunmadığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Bu nedenle logodan Atatürk’ün çıkarılması da mümkün değildir” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün(SASKİ) logosundan Atatürk’ün çıkarıldığı” yönünde ortaya atılan iddialarla ilgili bir açıklamada bulundu.  SASKİ’nin bugüne kadar ‘Logo’sunun bulunmadığına dikkati çeken Mustafa Demir, “Bu nedenle logodan Atatürk’ün çıkarılması da mümkün değildir” dedi.

LOGO SASKİ’NİN DEĞİL BÜYÜKŞEHİR’İNDİR

Samsun’da son gün 2 gündür gerek sosyal medya mecralarında ve gerekse basın yayın organlarında ‘Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ logosundan Atatürk’ün çıkarıldığı’ yönünde yansıtılmak istenen konunun tamamen ‘Asılsız’ olduğunu belirten Başkan Demir,  “SASKİ’nin, kurulduğu 1995 yılından bu yana hiçbir zaman ‘LOGO’su olmamıştır. Bahse konu olan logo, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne aittir. Bu nedenledir ki, ‘LOGO’danATATÜRK’ün çıkarılması’ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR” ifadelerini kullandı.

SASKİ’NİN KURUMSAL KİMLİĞİNE KATKI

SASKİ’nin 25 yıllık geçmişe sahip bir kurum olduğunu hatırlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Çeyrek asırlık geçmişi bulunan SASKİ’nin ‘Kurumsal Kimliğini’ oluşturmak adına LOGO ihtiyacı doğmuştur. Aralık 2019 tarihinden logo çalışması yapılmış ve belediyemiz logomuzun yanında SASKİ logosu ile birlikte kullanılmaya başlanmıştır” diye konuştu.

KURTULUŞ’UN ŞEHRİNDE KASITLI VE YANLIŞ ALGI

Bilinen bu gelişmelere karşın son günlerde ‘SASKİ’nin logosundan Atatürk çıkartıldı’ şeklinde gündeme getirilen iddialara tepki gösteren Başkan Demir, “Yanlı, yanlış ve tamamen algı oluşturmaya yönelik çabalar, sonuçsuz kalmaya mahkumdur. Bilerek ve kasıtlı bir şekilde halkımızı yanlış bilgilendirmeye yönelik çaba içerisine girenler hakkında her türlü yasal işlem yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

 

ALGI OPERASYONU MU!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Atatürk’ün izlerinin Samsun’da silinmek istemesi gibi bir algı oluşturuldu.

Samsun’lu vatandaşlar  ise bu durumun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’i sevmeyenlerin bir algı operasyonu olarak algılarken şunları söylediler, ” Başkan Demir açıkladı. Büyükşehir Belediyesi’nin  Atatürk’lü logosu duruyor. SASKİ’nin kendine ait logosu yok. Onlarda kendi logolarını kullanmak istemiş. Bunda ne var. Atamızın adını  kullanmyı bırakın artık” diye konuştular.

Hancıoğlu SASKİ’yi TBMM’ye Taşıdı

CHP Samsun Milletvekili Hancıoğlu,  SASKİ’nin Atatürk’süz logosunu TBMM’ye taşıdı. Hancıoğlu, “SASKİ, köylerde su yok. Atatürk’le, Samsun’un değerleriyle uğraşmayı bırak; lağım kokulu şebeke suyuna bak “dedi

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Atatürksüz logo ve şebeke suyundaki  Herşeyekoku tartışmalarının odağındaki SASKİ’yi, TBMM Genel Kurulu’nun gündemine taşıdı. Hancıoğlu idareye, “Atatürk’le, Samsun’un değerleriyle uğraşmayı bırak; lağım kokulu şebeke suyuna bak. Köylerde su yok. Bunlarla uğraşın işinizi yapın “dedi.

SAMSUN’U TEMSİL EDEMEZLER

Hancıoğlu, ” Samsun ilimizde dört gündür musluklardan lağım kokulu su akıyor. İdare gerekçeler, bahaneler üretiyor ama Samsunlular bundan çok muzdarip, inanmıyorlar da. Bu kurumu yöneten ‘zihniyet’ diyeceğim ne yazık ki, merkez sayılabilecek ilçelerimizin birçok mahallesine hâlâ su ulaştırmamış. Ve şimdi de bu kurum işi gücü bırakmış bir kenara, kendisine yeni bir logo hazırlamış. Yirmi yedi yıllık SASKİ logosundan bu kentin kimliği olan Atatürk Anıtı’nı -Onur Anıtı’mızı  silmiş. Samsunlular olarak şöyle söylüyoruz: ‘Atatürk’e itibar etmeyene Samsunlu asla itibar etmeyecektir. Böyle bir zihniyet Samsun’umuzu asla temsil edemez, bunu buradan herkes böyle bilsin.

Samsun’un kimliğiyle, değerleriyle oynanmasın; herkes kendi asli görevini yapsın “ifadelerini kullandı

Kaynak Halk Gazetesi/. N.Alper CABBAR