Samsun Klas Haber

MHP’de Karapıçak istifa etti: İşte nedeni

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Abdullah Karapıçak, milletvekili aday adayı olma amacıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı.

MHP’de Karapıçak istifa etti: İşte nedeni
06 Aralık 2022 - 7:34

MHP’de Karapıçak istifa etti: İşte nedeni

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Abdullah Karapıçak, milletvekili aday adayı olma amacıyla görevinden istifa ettiğini açıkladı.

 

MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini açıkladı. Karapıçak, istifa nedenini milletvekili aday adayı olacak olmasını gösterdi. Karapıçak yaptığı açıklamada, Türk Dünyasının Bilge Lideri Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendinin tensip ve talimatları başladığım, İl Kongresi sonucunda Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Delegelerinin teveccühü ile yeniden seçildiğim Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanlığı görevimden; Saygıdeğer Büyüğümüz Devlet Bahçeli Beyefendinin İl Başkanları Toplantısında vermiş oldukları talimatları uyarınca, MHP Parti Tüzüğünün 94. Maddesine istinaden, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak niyeti ile ayrılmış bulunmaktayım” dedi.

SEÇİMLER TARİHİ ÖNEM TAŞIYOR
Önümüzdeki seçimlerin önemine dikkat çeken Karapıçak, “Bilinmesini isterim ki; Asıl gayemiz; görev süremiz boyunca, gerek girdiğimiz seçimlerde, gerekse de ilimizin ve ülkemizin yaşadığı sıkıntılar karşısında birlikte omuzladığımız büyük mücadeleler sonucu İl ve İlçe Teşkilatları ile, İlçe Belediyeleri ile, Ülkü Ocakları ile, Bağlı ve Ülkücü Kuruluşları ve Sendikaları ile, İl Genel ve Belediye Meclis Grupları ile, gün geçtikçe daha da çelikleşen bir anlayışla birbirine kenetlenerek, neredeyse ülkemizde bir çok teşkilata rol model olmayı başarmış MHP Samsun Teşkilatının bu süreçten güçlenerek çıkabilmesini sağlamaktır. Yakın gelecekte gerçekleşecek olan ve ülkemiz adına tarihi önem taşıdığına inandığımız Genel ve Yerel Seçimlere doğru hızla ilerlerken; Milliyetçi/Ülkücü Hareketin, göreve başlayacak Yeni İl Başkanımızın etrafında birleşerek gelişecek süreçlere hazırlanması ve seçimlere daha dinamik bir teşkilat düzeni ile girebilmesi yegâne istek ve arzumuzdur. Bu itibarla daha güçlü bir geleceğin inşaası hususunda çok önemli gördüğümüz bu bayrak değişiminin akabinde, gelişecek yeni süreçte de Yeni İl Başkanımızın ve Teşkilatımızın emrinde olacağımı bir kez daha ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

TEŞKİLATIN EMRİNDEYİM
Her zaman teşkilatın emrinde olacağını belirten Karapıçak, şunları söyledi: “Her ne kadar Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğümüzün 94. Maddesinde belirtilen; ‘İl ve ilçelerin yönetim kurulu başkan ve üyesi olanlardan görev yaptıkları yerden milletvekilliği ve mahalli idareler seçimlerinde herhangi bir görev için aday adayı olmak isteyenlerin, Merkez Yönetim Kurulu tarafından seçim takvimi de dikkate alınarak belirlenen tarihe kadar görevlerinden istifaları zorunludur’ hükmüne istinaden görevden ayrılmış olsam da; Daha önce mütemadiyen toplum önünde tekrarladığım üzere üstlenmiş olduğum ‘MHP Samsun İl Başkanlığı vazifesinin şerefi, onuru bana da evlatlarıma da sülaleme de bir ömür boyunca yeter’ duygusunu yüreğimde yaşattığımın ve her ne olursa olsun kalbimdeki bu hissiyatı terketmeyeceğimin Samsunlu hemşehrilerimce bilinmesi isterim. Bundan sonraki süreçte şahsi ikbal ve ukba gailesinde olmayacağımı, yaşadığım süre boyunca koşullar ne olursa olsun, Lider Devlet Bahçeli’nin, partimin ve teşkilatımın emrinde olacağımı da gururla ifade etmek isterim. Bana bu kutlu davaya hizmet etme imkanını bahşeden ve görev sürem boyunca her koşulda şahsımı ve teşkilatımı destekleyen Saygıdeğer Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye, Teşkilat Başkanımız Sn. Edip Semih Yalçın’a ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez Yöneticilerine şükranlarımı arz ederim. Her zaman ve her mekânda milletimizin teminatı olan MHP ile birlikte, ülkemizi dünyada ve bölgesinde daha itibarlı bir noktaya taşımak için 2023 vizyonundaki devasa projelerle, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. ‘Önce Yol Arkadaşı, Sonra Yol’ şiarı ile nice onurlu kavgalarda omuz omuza yol yürüdüğümüz bütün yol, dava ve kader arkadaşlarımdan, ülküdaşlarım dan ve bütün hemşerilerimizden helallik dilerim.