Samsun Klas Haber

MHP’nin İlk Kongresi İlkadım’da

MHP’nin İlk Kongresi İlkadım’da
07 Temmuz 2020 - 5:42

MHP kongre startını İlkadım’dan veriyor – samsun haber

Milliyetçi Hareket Partisi kongre takvimi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatıyla Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ilçe olan İlkadım’dan başlayacak

MHP’de kongre süreci İlkadım ilçesinden başlayacağı açıklandı. MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, yönetim kurulu toplantısını ardından yaptığı açıklamada, 4 Temmuz’da Ankara’da düzenlenen “İl Başkanları Toplantısı’nın Ardından” gerçekleştirilen ve İl Başkanlığında yapılan İl Yönetim Kurulu toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İl Yönetim Kurulu toplantısında konuşan Karapıçak “4 Temmuz’da Ankara’da düzenlenen il başkanları toplantısında Genel Başkanımızın talimatlarını aldık. ‘İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye’ olacak sloganıyla Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Büyük Kurultayı’mıza giden süreçte, Siyasi Partiler Kanunu’na uygun olacak şekilde yapılması lazım gelen il ve ilçe kongrelerimiz 9 Ağustos 2020 tarihinde Samsun’un İlkadım ilçesiyle birlikte başlayacaktır. Bu 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100. Yılına denk gelen süreçte Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Samsun’u ve Atatürk’ün Samsun’a çıktığı ilçemiz olan İlkadım ilçesinin 13. Büyük Kongre’de ilk kongre yapılacak ilçe olarak belirlemesi bizleri gururlandırmış ve heyecanlandırmıştır.

Bu ilçe ve il kongrelerinde seçilerek görev yapacak kadrolarımız Samsun’da Milliyetçi Hareket Partisi’ni 2023’e ulaştıracak kadro, siyaset ve programın belirlenmesini de sağlayacaktır. Bu büyük bir sorumluluktur. Bu sorumluluğun bilincinde olarak kadrolarımızı ve yol arkadaşlarımızı belirleyecek, çok çalışacak ve disiplin içerisinde parti politikalarına uygun olarak gece-gündüz yılmadan, mesai mefhumu gözetmeden çalışacağız. Genel Başkanımızın da dediği gibi ‘Yolumuz uzun, zahmetli ve çetindir.’ Yardımcımız Allah, ilham ve irademizin yol başçısı büyük Türk milletidir.” dedi.

Karapıçak konuşmasını “İçinden geçtiğimiz bu hassas dönemde; istiklal için birlik, istikbal için dirlik ortak paydamız olmalıdır. Sorumluluk duygusuyla ve dava ruhuyla hareket ediyoruz. Tüm yöneticilerimize, üyelerimize, bizlere gönül veren, oy veren Samsunlu hemşehrilerimize de yakışan budur” diyerek tamamladı