Samsun Klas Haber

Milletvekili Köktaş 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Milletvekili Köktaş 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
17 Mart 2018 - 9:13

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Köktaş mesajında şu sözlere yer verdi: “Vatanımızın, milletimizin varlığı ve birliği uğruna canlarını feda eden kahraman aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarken, diğer taraftan da tarihte eşine çok az rastlanan bir destan olan “Çanakkale Zaferi”nin 103’üncü yıl dönümünü kutluyoruz.

Vatan toprağımızın üzerindeki bin yıllık medeniyet yolculuğunun neredeyse her günü bir kahramanlık destanına sahne olan Aziz Milletimiz; 18 Mart 1915’te bu destanlara bir yenisini eklemiş ve bütün dünyaya hem insanlığın hem de millet olma şuurunun ne olduğunun adeta dersini vermiştir.
Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla Çanakkale’de destan yazan atalarımızdan bizlere miras kalan o ruhu, bugün terörle mücadele eden ordumuzun kahraman her mensubunda görmekteyiz.
O gün, nasıl sırtında taşıdığı 275 kilogramlık mermiyle düşman zırhlısını vurarak savaşın seyrini değiştiren kahraman asker Seyit Onbaşı varsa, bugünde vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan vatan toprağımız için canını vermeye daima hazır Seyit Onbaşılar var. Onlar milleti, vatanı, istiklali ve istikbali için her zaman görev başındadır.
Bu vesileyle 103 yıl önce bu vatanın selameti için Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda ve vatan müdafaasının söz konusu olduğu her noktada, canını ortaya koyarak adını tarihe yazdıran bütün kahraman şehitlerimizi rahmetle,  ve gazilerimizi de şükranla anıyorum.  ” diyerek sözlerine son verdi.