Samsun Klas Haber

Milletvekili Köktaş’ın 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı

Milletvekili Köktaş’ın 1 Mayıs İşçi Bayramı Mesajı
30 Nisan 2018 - 13:37

 Milletvekili Fuat Köktaş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla  mesaj yayımladı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Köktaş, mesajında şu sözlere yer verdi: “Hayatın en önemli ve kutsal öznelerinden biri olan emeğe ve onun sahiplerine olan vefamızı bir nebze de olsun yerine getirmeye çalıştığımız önemli bir gün olan ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en kalbi duygularımla kutluyorum.

Emekleriyle ve alınterleriyle Türkiye’nin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayan çalışanlarımızın, Toplumların değerlerinin gelişiminde üstün gayreti, çalışma azmi, fedakârlıklarıyla emekçilerin ve emeğin yeri tartışılmazdır.
Ülkemiz de özellikle AK Parti iktidarından sonra hayatın her alanda olduğu gibi, çalışma hayatında da ciddi ve önemli gelişmelere imza atılırken, yasal düzenlemeler de tek tek hayata geçirildi. Bunlar, büyük bir toplumsal uzlaşma ve karşılıklı istişare ile gerçekleştirdi.
Bu anlayışın önemli bir adımı olarakta 2008 yılında, 1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanması kabul edilmiş ve 2009 yılında da Resmi Tatil olarak ilan edilmiştir.
Bunun sonucu olarak 1 Mayıs artık, çalışma hayatındaki sorunların tümüyle masaya yatırıldığı, dile getirilen bütün çözüm önerilerinin ve taleplerin değerlendirildiği, yeni tartışmaların değil, çözümlerin ortaya koyulduğu bir anlayışla, birlik ve beraberlik içinde kutlandığını görmekteyiz.
Bu düşünceler içinde; Ülkelerin büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına en büyük katkıyı sağlayan, çalışan, üreten, işçi ve emekçi kardeşlerimizin “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü” kutluyor, görevi başında hayatını kaybeden tüm işçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, tüm çalışan kardeşlerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum”