Samsun Klas Haber

Milletvekili Yaşar”Surylileri Geri Gönderin

Milletvekili Yaşar”Surylileri Geri Gönderin
07 Eylül 2019 - 7:42

“Suriyeliler, vatandaşlarımızın elinden hem ekmeğini hem de işini almıştır”

“İktidar bu durumu artık görmezden gelemez”

“İktidar bu aşamadan sonra ya Suriyelileriülkelerine göndermeyerek Suriyeli mültecilerin yanında yer alacak, ya da bunları ülkelerine geri göndererek kendi milletinin, Samsunlu hemşehrilerinin yanında yer alacak”“Türkiye’de ikisinin ortası bir durum kalmamıştır artık”

Samsun İlimizde, gittiğimiz her mahallede ve her sokakta kısacası her yerde vatandaşlarımız Suriyeli mültecilerle ilgili endişelerini ve şikâyetlerini dile getirmeye başlamıştır.

SAMSUN’DA 3 BİN SURİYELİ YAŞIYOR

Vatandaşlarımızın bu endişe ve şikâyetlerini tamamen haklı buluyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın bu konudaki endişe ve şikâyetlerine de sonuna kadar katılıyoruz. Daha iki gün önce Bafra İlçemizde iki Suriyeli grup arasında bıçaklı kavga çıkmıştır. Hatırlanacağı üzere daha önceki günlerde ve yıllarda da hem Samsun İlimizde, hem de diğer pek çok İllerimizde, Suriyeli mültecilerin adları sık sık asayiş olaylarına karışmıştır. Bunlar nasıl bir misafir? Misafirlik böyle olmaz. Türkiye’nin kültürüyle ve milli değerleriyle örtüşmeyen hareketler sergiliyorlar. İçimizdeki Suriyelilerle her gün yeni bir asayiş olayı yaşıyor ülkemiz. Resmi açıklamalara göre, sadece Samsun’da 30 binin üzerinde Suriyeli mülteci bulunuyor.

BİZİM ESNAF KEPENK KAPATIYOR

İktidarın söylemine göre, ülkemizde “misafir konumunda” olan mültecilerin sadece sayıları artış göstermiyor. Aynı zamanda katılmış oldukları iş hayatında da sayıları her geçen gün artmaktadır. Suriyeliler, Samsun illerimizde de diğer İllerde olduğu gibi küçük esnaflığa soyunmuşlar ve esnaf hemşehrilerimizle rekabete girişmişler. Yaşanan bu haksız rekabet karşısında ne yazık ki İlimizde çok sayıda esnafımız batmış ve kepenk kapatmak zorunda kalmıştır. Esnaf odaları, mültecilerin kendileri gibi devlete vergi ödemediklerini ve sigorta primi yatırmadıklarını belirterek ayrıca pek çok şeyden de muaf olduklarını söylemektedir.

Suriyeli mültecilerin, hayatın her alanında Türkiye ekonomisine çok büyük yükler getirerek yer almaları, vatandaşlarımızı iyiden iyiye rahatsız etmeye başlamıştır. Vatandaşlarımız, Türkiye’nin demokrafik yapısının değişmesinden endişe duymaya başlamıştır.

GERİ GÖNDERİN

Bu nedenle, vatandaşlarımız Suriyeli mültecilerin bir an önce ülkelerine geri gönderilmelerini istemektedir. Ülkemizin her yerine yayılmış bulunan Suriyeli mülteciler, vatandaşlarımızın elinden hem ekmeğini hem de işini almıştır. Almaya da devam etmektedir. İktidar bu durumu artık görmezden gelemez. İktidar, bu aşamadan sonra ya Suriyelileri ülkelerine göndermeyerek Suriyeli mültecilerin yanında yer alacak, ya da bunları ülkelerine geri göndererek kendi milletinin, Samsunlu hemşehrilerinin yanında yer alacak. Türkiye’de ikisinin ortası bir durum kalmamıştır artık