Samsun Klas Haber

Muharrem İnce Samsun’da Coştu

Muharrem İnce Samsun’da Coştu
20 Mayıs 2018 - 3:57

MUHARREM İNCE SAMSUN’DA COŞTU DEBRELİ HASAN TÜRKÜSÜ İLE HALAY ÇEKTİ

Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Debreli Hasan türküsü eşliğinde CHP Samsun Milletvekilleri ve partililerle halay çekti.

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Samsun mitingi öncesi CHP’li milletvekilleri ve partililer tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı.

Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Debreli Hasan türküsü eşliğinde CHP Samsun Milletvekilleri ve partililerle halay çekti.
Samsun’da bugün saat 14:00’de Cumhuriyet Meydanında miting yapacak olan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP’liler tarafından coşku içerisinde karşılandı.  CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, başına taktığı Çarşamba kasketi ile Muharrem İnce’yi karşıladı
İnce, bildirgesinin açıkladığı toplantının ardından Samsun’da vatandaşlara seslendi. Miting sırasında makam aracı olarak bisiklet hediye edilen İnce, “Cumhurbaşkanlığı demirbaşına kaydedilecektir” diye konuştu. İnce konuşmasının ardından hediye edilen bisiklete bindi.

-Benim dedelerim, 1924’te Selanik’ten Türkiye’ye gelirken mübadelede Samsun’a diye gelmişler ama Yalova’da kalmışlar. Size hemşehrilerim desem yanlış olmaz.

-Bu topraklar isyanın, kurtuluşun, direnişin başlangıç toprklarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yanındaki askerlerle Samsun’a doğru yola çıktı. Samsun’a geldi, Havza’ya geçti. Telgraflarla, özel ulaklarla 96 miting düzenlediler. O mitingler Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcıdır. Eğer Atatürk 1919’da Samsun’a gelmeseydi, 96 mitingi yapıp milleti Kurtuluş Savaşı’na ikna etmeseydi bugün esirdik. Bugünkü miting de o 96 miting kadar önemlidir.