Samsun Klas Haber

DEMİRTAŞ ZORDA!

DEMİRTAŞ  ZORDA!
23 Haziran 2020 - 14:21

BEEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR!

Samsun’da  seçim sürecinde kendilerine iş sözü verildiğini söyleyen çok sayıda vatandaş İlkadım Belediyesi önünde eylem yaptı.

Samsun’da 31 Mart seçim sürecinde MHP’den istifa ederek İYİ Parti’den aday olan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’a çalıştıklarını ve  oy verdiklerini söyleyen vatandaşlar, kendilerine belediyede iş sözü verildiğini ancak 15 ay geçmesine rağmen verilen vaattin yerine gelmediğini  iddia etti.

HAKKIMIZI İSTİYORUZ
Seçim bitiminden bu yana işe alınmadıklarını ve zor durumda olduklarını belirten Selçuk Sezgin, “31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu yana 15 aylık bir dilim geçmiş bulunmaktadır. Biz İYİ Parti İlkadım Belediye Başkanı Necaattin Demirtaş’ın seçim süresince yanında çalışmış insanlarız. 15 aylık süreç içerisinde birçok söz ile işe alınacağımız söylendi. Bir çok evrak verdik. Fakat bir türlü işe alınmamız gerçekleşmedi. Buradaki tüm insanlar emekçi insanlar üzerimize bir çok iftira atılmasına rağmen biz duruşumuzu bozmadık. Biz emeğimiz hakkımız olan işimizi istiyoruz. Bizle hem maddi hem manevi zor durumdayız. Biz hakkımızı istiyoruz bu konunun da peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

SÖZLER TUTULMADI
Seçim sürecinden bu yana sürekli işe alınma konusunda söz verildiğini fakat her seferinde kapıların yüzlerine kapatıldığını ifade eden Ali Erdengüvenç, “Seçim dönemi boyunca Başkan Necaattin Demirtaş ile çalıştık. Erdoğan Tok zamanında atılan işçilerden birisiyim. Biz parti gözetmeksizin 20 Ocak 2019’da Necattin Başkan’ın kapısına kadar gittik. Başkanımızda meydanlar da, “Ben sizin için varım.” demişti. Bizde gece gündüz seçim zamanı kendisi için çalıştık. Fakat yanına gittiğimiz de bizi hep erteledi. Bize evraklarınızı getirin dediler hatta yarım gün işe alınacağımız söylendi yine sözler yerine gelmedi. Son olarak 1 Haziran’da işe alınacağımız söylendi hatta bir çok arkadaşımız bu süre zarfında işe girmişti sırf Belediyede işe girecekler diye işten çıktı. Onlarda işsiz kaldı. Biz 15 aydır sesimizi çıkarmadık fakat sürekli ertelenmemizden dolayı böyle bir açıklama yapma gereği duyduk” dedi.

İlkadım Belediyesi önünde yapılan açıklşamanın ardından belediye binasının önünde bulunan kafeteryada ise başkan Yardımcısı Ramazan Bayraktar ile açıklama yapan vatandaşlar arasında sözlü münakaşa yaşandı.