Samsun Klas Haber

Özhaseki’den İhale Uyarısı

Özhaseki’den İhale Uyarısı
09 Ekim 2020 - 5:59

Ak Partililere İhale Uyarısı!

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Mehmet Özhasaki, başkanların ihaleleri kimin alıp almayacağıyla değil, alan kişinin işini adam gibi yapıp yapmayacağıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Samsun’da partili belediye başkanlarıyla gündemdeki konuları görüşmek üzere buluştu. Özhaseki, belediye başkanlarına ihale uyarasında da bulundu.

İHALELERE DİKKATİ ÇEKTİ
AK Parti İl Başkanıı Ersan Aksu, Büyüşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile diğer AK Partili belediye başkanlarının katılımıyla parti ill binasında buluşan Özhaseki, “Bir belediye başkanın ‘Bu ihaleyi kim alacak?’ diye merak etmemesi lazım. ‘Alan kişi adam gibi bu işi yapacak mı?’ diye bakması gerekir.  Adamlar girer, ihaleyi hak eden kimse, işi de o alır. Belediye başkanı da, bu iş kaliteli yapılıyor mu diye bakar. AK Partili belediyeler de bu işi tevazuyla götürüyor” dedi.

İTİBAR ETMEK GEREK
Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özhaseki, Atakum İlçesi’ndeki Kurupelit Yat Limanı’nın doldurulması ile ilgili  bir soru üzerine “Görev saham, Türkiye’deki genel belediyelerle ilgili gidişatı takip etmek. Bu konu ile ilgili gerekirse Başkan Demir’le birlikte istişarede bulunuruz. Detaylarına vakıf oluruz. Fikrimiz sorulursa söyleriz. Vali ve belediye başkanının sözlerine itibar etmek doğru olur” cevabını verdi.

DOĞRU DEĞİL
Özhaseki, Atatürk’e  ve MHP’ye hakaret ettiği gerekçesiyle AK Parti’den ihraç edilmesine rağmen, meclis toplantısında AK Parti sıralarında oturmaya devam eden SAMULAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Encümen Üylesi Hasan Uzunlar’ın durumunu hatırlatan bir gazetecinin sorusuna da “AK Parti bünyesi altında bu tarz söylemlerde bulunulmasını doğru bulmuyoruz. Özelde insanlar istedikleri fikri savunabilirler. Fakat AK Parti çatısı altında böyle bir şey yapılmasına biz izin vermeyiz” diye cevaplandırdı.

MAZARET YOK HİZMET VAR
Samsun’un,Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunun altını çizen Özhaseki, “Samsun’da belediyelerimiz yıllardır özverili ve istiktrarlı bir şekilde çalışmalarını devam ettiriyor. Ben Samsun’un 30 yıl önceki halini de biliyorum. Arada dağlar kadar fark var. Samsun’da müthiş bir uyum var. Bir şehrin kalkınmasındaki en önemli faktör de uyumdur.. Bir şehrin geleceği o şehrin yerel yöneticileriyle doğru orantılıdır. Mazaret üretmeyeceğiz, sadece hizmet edeceğiz” dedi.