Samsun Klas Haber

Samsun’lu Demir’in Adaylığına İsyan Etti…

Samsun’lu Demir’in Adaylığına İsyan Etti…
24 Kasım 2018 - 17:32

ŞAHİN SEVGİSİ AK PARTİ’Yİ ZORA SOKTU…

Eski Bayındırlık Bakanı ve Samsun Milletvekili Mustafa Demir’in Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasına Samsun’da partili, partisiz tüm kesimden büyük tepki yağdı.

Samsun’da halkıngönlünde çok kısa zamanda taht kuran ve kendisini sevdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin’i aday olarak görmek isterken Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Aday’ını Mustafa Demir olduğunu açıklaması şehirde şok etkisi yarattı.

Samsun’lu İsyan Etti
Zihni Şahin’in aday gösrerilmemesini sosyal medya üzerinden kınayan kullanıcılar ve sokaktaki vatandaş adeta isyan etti.

Mustafa Demir’e Oy Yok
Mustafa Demir’in milletvekilliği ve bakanlık yaptığı tüm zamanlarda vatandaşla ilgilenmediği kibir abidesi ve müteahhitlerin koruyucusu olduğu dillendirilirken, Samsun’da Trabzon’lu işadamları ve milletvekillerin lobisinin etkin olduğunu belirterek Mustafa Demir’e oy vermeyeceklerini söylediler.

Rantçıların Yanında mı?
Samsun’da Yayın Yapan Akasyam Com. adlı internet haber sitesi ise yaptığı yayında Demir’in Bayındırlık Bakanı olduğu dönemde sürekli bakanlıktan iş alan, sermaye gücüyle ülkenin önde gelen inşaat şirketleri eski bakanın aday olması için özellikle İstanbul lobisini harekete geçirdiğinCumhurbaşkanı Erdoğan’ın fikrini değiştirebilecek kadar güçlü olan İstanbul Havaalanı konsorsiyum ortaklığı Cengiz inşaat ile Limak Holding’in Mustafa Demir’in Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olması için cansiperane mücadele ettiği iddia edildi…

Trabzon Lobisi
Zihni Şahin’in ittifakın gücünü ve rüzgarını da alarak seçimleri kesin olarak kazanacağı ortada olmasına rağmen AK Parti’yi tehlikeye atarak Samsun’u kendi isteklerini doğrultusunda dizayn edebilmek sermaye lobicileri Zihni Şahin’in hiçbir lobinin yanında durmaması nedeniyle tedirgin olduğuna dikkat çekmişti.

Faturayı Ödersiniz
Samsun’da Ak Parti seçmenleri başta olmak üzere tüm parti seçmenlerinin büyük ölçüde sevgisini kazanmış ve seçimleri rahatlıkla kazanmanın yanı sıra parti oyunuda yükseltmesi beklenen Zihni Şahin’in aday gösterilmemesinin faturasını ise Ak Parti Samsu Milletvekilleri ve İl Yönetimine kesilecek…