Samsun Klas Haber

Süleyman Soylu’ya Çağrı

Süleyman Soylu’ya Çağrı
22 Kasım 2021 - 18:57

Erhan Usta’dan Bakan Soylu’ya Çağrı

 İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Yakakent Belediyesi’nin hizmet damgalı pasaport olayıyla ilgili, İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunarak, konunun aydınlatılmasını istedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma’nın 63 kişinin hizmet damgalı pasaport taleplerini gerekli özeni göstermeden imzalamasına tepki göstererek, “Soruşturma izni veren içişleri Bakanlığı’ndan beklentimiz, konunun ivedilikle araştırılarak, kamuoyunun bilgilendirilmesidir” dedi.

WhatsApp Image 2021 11 22 at 18.36.23 Ana Manşet

“SUÇ ORANI ARTIYOR”

“Yakakent Belediyesi’nden 70 kişiye gri pasaport verildiği ve 68’nin yurt dışına çıktığı tespit edildi. İşin anormal tarafı, 68 kişiden 63’ünün Türkiye’ye giriş yapmamış olması” diyen Usta, ” Belediye Başkanı ve avanesi düpedüz organize insan kaçakçılığı yapmış. Ben şimdi hangisine yanayım? Bunun yeni fark edilmiş olmasına mı? Samsun’un isminin sürekli bu tür şeylerle anılmasına mı? Samsun’daki her skandalın AK Partili belediyelerden çıkmasına mı? İşin sorumlularının, bu işten sıyrık almadan kurtulacak olmasına mı? (BŞB’nin rüşvetçi daire başkanı gibi) Devletin tüm kademelerinde denetimsizlik ve liyakatsizlik kol gezdiği için karışılan suçların dozajı da gitgide artıyor! Soruşturma izni veren İçişleri Bakanlığı’ndan beklentimiz; konunun ivedilikle araştırılarak, kamuoyunun bilgilendirilmesidir” ifadelerini kullandı.