Samsun Klas Haber

TaşçıÖnlük Giyip Hamur Açtı

TaşçıÖnlük Giyip Hamur Açtı
25 Mart 2018 - 13:05

Melek yüzlülerle birlikte pizza yapan Başkan Taşçı,

“Fırsat verildiğinde yapamayacakları şey yok”

Down sendromlu gençlerle birlikte pizza yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Fırsat verildiğinde, melek yüzlülerimizin yapamayacağı hiçbir şey yok” dedi.
Atakum Belediyesi tarafından down sendromlu gençlerin istihdama ve sosyal hayata kazandırılması amacıyla Down Kafe öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği, Atakum esnafının desteğiyle büyüyor. .
HEDEF, MELEK YÜZLÜLERİN İSTİHDAMI
Down sendromlu gençlerin istihdama kazandırılmaları için birçok eğitim programı uyguladıklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Down Kafe öncülüğünde başlattığımız, melek yüzlülerimizi istihdama kazandırma hedefimize başta Atakumlu hemşerilerimiz olmak üzere ilçemizde hizmet veren birçok kafe ve restoran da destek veriyor. Melek yüzlülerimize Down Kafe aracılığıyla İşkur destekli eğitimler veriyoruz. İlçemizdeki birçok kafe, bu eğitimlerin sonunda down sendromlu gençlerimizi istihdam etmek için adeta sıraya girdiler. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikle Atakum Belediyesi ile Varyant Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin işbirliği ve Crakers Pizza destekleriyle melek yüzlü yavrularımızla birlikte pizza yaptık. Onlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini hep birlikte gördük. İnanıyorum ki kısa bir süre sonra ilçemizin her köşesinde melek yüzlülerimizin istihdam edildiğini göreceğiz” diye konuştu.
ENGELSİZ BİR ATAKUM İÇİN
Atakum Belediyesi tarafından, down sendromlu gençlerin istihdama ve sosyal hayata kazandırılması amacıyla hayata geçirilen Atakum Down Kafenin kısa süre içerisinde başta Atakumlular olmak üzere tüm şehir tarafından destek gördüğünü kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum Belediyesi olarak ilçemizdeki dezavantajlı grupları önemsiyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, onlara yönelik projeler üretiyor ve bu projeleri öncelikli olarak hayata geçiriyoruz. Bu anlamda Atakumlu hemşerilerimiz de esnafıyla, çalışanıyla, emeklisiyle, öğrencisiyle bizlere büyük destekler veriyor. Bu desteklerden güç olarak ilçemizdeki tüm dezavantajlı gruplara ulaşıyor, onlar için down kafe gibi, sağır kafe ve otizm park gibi projeler üretiyoruz. Atakum Belediyesi olarak engelsiz bir Atakum için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.