Samsun Klas Haber

Taşçı’ya suçlamalar bitmiyor!

Taşçı’ya suçlamalar bitmiyor!
03 Şubat 2020 - 8:52

Eski Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı döneminde, bazı vakıflara usulsüz taşınmaz tahsis edildiği ortaya çıktı

Samsun‘da belediye tesislerinin sözleşmesiz olarak verilmesi, 46 günde 37.5 ton et tüketilmesi, cenaze evlerine 3 yıl sonra pide ve ayran gönderilmesi gibi birçok usulsüzlükle gündeme gelen eski Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı döneminde bazı vakıflara usulsüz taşınmaz tahsis edildiği ortaya çıktı.

VAKFA TAHSİS EDİLDİ 
Sayıştay Raporu’na göre,  Atakum Belediyesi‘nin başkan İshak Taşçı döneminde Körfez Mahallesi’ndeki bir taşınmazın ‘yurt binası’ olarak 3 yıllığına beldelsiz şekilde bir vakfa tahsis ettiği ortaya çıktı. 2017’de biten tahsis süresi, 2 yıl daha uzatıldı.

PARK YERLERİ VAKIFLARA
Belediyeye ait bir başka taşınmazın da 10 yıllık süreyle başka bir vakfa tahsis edildiği belirlendi. Rapora göre, Atakum Belediyesi’nin ‘Park alanı’ olarak ayrılan yerleri de vakıflara ticari amaçla kullandırdığı tespit edildi.

46 GÜNDE 37,5 TON ET 
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı döneminde, belediye tesislerinin sözleşmesiz olarak verilmesinin ardından başlayan iddialara her gün yenileri eklenmişti. 46 günde 37.5 ton etin tüketildiği, cenaze evlerine 3 yıl sonra pide ve ayran gönderilmesi gibi usulsüzlükler, bağımsız yeminli müşavirlerin incelemesi sonucunda ortaya çıkmıştı.

ÜÇ TESİS MÜHÜRLENMİŞTİ
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, belediyeye ait Banda Aceh Spor Tesisi’ni mühürlemişti. Tesisin, spor kulübü adı altında birilerine sözleşmesiz, izinsiz olarak verildiğini belirten Başkan Deveci, “Belediyenin bu tesislerinde para nereye gidiyor, kime gidiyor, kim harcıyor belli değil” demişti

Kaynak:SamsunGazetesi