Samsun Klas Haber

TÜFEKÇİ SAMSUN’DA GÜNDEM OLDU.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci,  Haber Türk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un konuğu oldu.  Projeleri arasında yeni evlenen gençlere 25 bin Tl vaadi ile  Samsun’da en çok konuşulan kişi oldu.

TÜFEKÇİ SAMSUN’DA GÜNDEM OLDU.
01 Şubat 2024 - 15:40

Samsun’da seçmen bugün  İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci’nin projelerini konuştu

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci,  Haber Türk TV’de Mehmet Akif Ersoy’un konuğu oldu.  Projeleri arasında yeni evlenen gençlere 25 bin Tl vaadi ile  Samsun’da en çok konuşulan kişi oldu.

Başkan seçildiği takdirde uygulamaya sokacağı projelerini anlattı.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, trafik sorununun  battı çıktılarla çözüme kavuşturacağını  tarımsal sanayiyi geliştireceklerini, yeni evlenen çiftlere 25 bin lira nakit destek vereceklerine, üniversite öğrencileri için yeni yurtlar  yapacağını  burs desteği sağlayacaklarını ve okullarda ücretsiz yemek projesini hayata geçireceklerini söyledi.

TARIMA DAYALI SANAYİ GELİŞTİRİLECEK

Tüfekci, Habertürk ekranlarında akşam haberlerinde Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.  Samsun’un tarımsal potansiyelinden yeterince yararlanılmadığına dikkat çeken  Tüfekci : ” Bafra ve Çarşamba ovaları Türkiye’yi doyurabilecek verimli topraklara sahip. Lakin o kadar verimsiz bir hale getirilmiş durumda ki çiftçinin, devlet politikalarında da desteklenmediği bir Türkiye’de yaşadığımız için; Samsun da bundan en çok etkilenen tarafta. Tarıma dayalı bir entegre tesisimiz yok. Dolayısıyla Bafra Ovası Türkiye’nin tarımsal ürünlerinin dağıtım noktasıydı. Biz bunu Amasya’ya kaptırmış durumdayız. Amasya bu noktada kendi projelerini hayata geçirerek, bu görevi üstlenmiş durumda. Biz bunu Bafra’da hak ettiği konuma taşımak istiyoruz. Organize bir hal kurarak, tarıma entegre sistemleri orada projelendirerek hayata geçirmek istiyoruz.”

 

UZMAN EKİP ÇALIŞIYOR

uzman bir proje ekibinin trafik sorunun çözümü noktasında çalışmalar yaptıklarını  da ifade eden Tüfekçi, Şehrin ana arterlerinde  5 adet battı çıktı ile trafiği rahatlatacaklarını, bunun için projelerinin hazır olduğunu belitti.

YENİ EVLENEN ÇİFTLERE 25 BİN LİRA DESTEK

Tüfekci, yaşanan ekonomide yaşanan sıkıntılar nedeniyle özellikle gençlerin yuva kurmakta sıkıntı çektiğine de dikkat çekerek,  yeni evlenen çiftlere 25 bin lira destek, öğrencilere burs ve okullarda ücretsiz yemek vereceklerini de sözlerini ekledi.

SEÇMENİN 3. YOL ARAYIŞI

Genel seçimlerde en büyük sorunun içinde bulundukları ittifak olduğunu da kaydeden Tüfekci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel seçimlerde çalışırken bizim karşımıza çıkan en büyük sorun içinde bulunduğumuz ittifakın bize olumsuz yansımasıydı. Genel Başkanımız Meral Akşener, konu millet olunca kendi potansiyelinden ve İYİ Parti’nin başarısından fedakarlık ederek, içinde bulunduğu ittifakı başarıya taşımak istedi. Biz de bu noktada canla başla çalıştık. Fakat geldiğimiz noktada seçmenin 3. bir yol arayışı olduğunu fark ettik. Bu 3. yol arayışında da doğru karar verdiğimizi şimdiden gördük” dedi