Samsun Klas Haber

Tüfekci’den tepki: “Esnafı unuttular”

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, büyükşehir belediyesinin esnafı unuttuğunu, verdikleri sözleri tutmadığını söyledi.

Tüfekci’den tepki: “Esnafı unuttular”
09 Şubat 2024 - 18:08

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci’den tepki: “Esnafı unuttular”

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, büyükşehir belediyesinin esnafı unuttuğunu, verdikleri sözleri tutmadığını söyledi.

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, büyükşehir belediyesinin esnafa kolaylık değil zorluk çıkardığını belirterek, “Samsun esnafına bir türlü rahat nefes aldırmadılar” diyerek eleştirilerde bulundu.

“DESTEK PAKETİ HAYATA GEÇİRİLECEK”

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Serkan Albayrak ve yanındaki heyetin katılımıyla, İlkadım İlçesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ndeki esnafla bir araya geldi. Sorun, talep ve önerilerini dinleyen Tüfekci, esnafın mevcut yönetimden bıkmış olduğunu gözlemlediklerini belirterek, “Caddemiz Samsun’un en eski ticaret yerlerinden biri, doğal olarak buranın esnafı da şehrin dinamiklerini, şehre gelen ve gelmeyen hizmeti çok iyi biliyor. Onlar da artık mevcut yönetimden yıllardır bıkmış, bunalmış, usanmış durumdalar. Esnafımızın beli borçlar, krediler, vergiler, enflasyon kalemleri altında bükülmüş durumda. Biz göreve gelir gelmez destek paketimizi hayata geçirerek yıllardır esnafın bükülen belini doğrultacağız ve daha iyi bir Samsun için birlikte çalışacağız, bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“HAR VURUP HARMAN SAVURDULAR”

Tüfekci, Samsun’da büyükşehir belediyesinin esnafa kolaylık değil zorluk çıkardığına dikkat çekerek, “Samsun esnafına bir türlü rahat nefes aldırmadılar. Saathane projesi dediler, Gülsan Sanayi’yi taşıyoruz dediler, onu dediler bunu dediler ama hiç esnafa sormadılar. Sorduklarında da verdikleri sözleri tutmadılar. Esnaf bu ayı değil bu günü nasıl geçiririm diye düşünmekten işine odaklanamaz hale geldi. Elektrik, su, doğalgaz faturası anlamında da yeterli destek sağlanmayınca, iyice işin içinden çıkamayıp dükkan kapatanlar, devredenler, satanlarla dolu etrafımız. Siz bu şehrin bütün kaynaklarını har vurup harman savurdunuz. Bu şehrin esnafına, vatandaşına hak ettiği hizmeti, belediyeciliği göstermediniz. Koltuklarınızdan kalkıp da yanlarına oturup iki sohbet etmediniz. Siz vatandaşı değil sadece kendinizi dinleyerek, kendiniz için çalıştınız” diye konuştu