Samsun Klas Haber

Usta, “Bu sıkıntıların aşılması lazım.

Usta, “Bu sıkıntıların aşılması lazım.
12 Ekim 2018 - 9:17

Milletvekili Erhan Usta:’Taşeronlarda Mağduriyet Var:’

 

Samsun Milletvekili ve MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta TBMM Genel Kurulunun Perşembe günkü oturumunda gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TAŞERONLARA KADRO VERİLDİ ANCAK…

Grup Başkanvekili Erhan Usta, taşeronlara ilişkin kadro verildiğini ancak bir kısım mağduriyetlerin olduğunu ifade etti. Özellikle yüzde 70 barajına takılan bir kısım şoförler veya hastanede çalışan bazı alım ihaleleriyle, insan gücü ihalesi ile makine ihalesinin aynı anda yapılmış olmasından kaynaklanan bir kısım sıkıntılar vardı diyen Usta, “Bu sıkıntıların aşılması lazım. Diğer arkadaşlara nasıl kadro verdiysek bunlar da, şoförler ve diğer yüzde 70’e takılan insanlar da bu kadroları hak ediyorlar ”diye vurguladı.

 

4 Aralık kıstasının çok haksız bir uygulama olduğunu ifade eden Usta,yıllarca çalışmış olmalarına rağmen bir şekilde 4 Kasımda veya sonrasında çalışmıyorsa bu insanların kadro alamadığını belirtti.Usta son olarak, “4 Kasım meselesini de buradaki mağduriyeti de giderecek yeni bir düzenleme yapılmasının ben çok önemli olduğunu, hem adalet açısından hem de bu anlamda insanlarımızın mağdur edilmemesi açısından bunun önemli olduğunu ifade etmek istiyorum ”diyerek sözlerini tamamladı.