Samsun Klas Haber

Usta’dan Cinsel istismar Tepkisi

Usta’dan Cinsel istismar Tepkisi
07 Mart 2018 - 10:37

Usta: Bu tahliyeleri anlamak mümkün değil!

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta cinsel istismar ve çocuğa şiddet olaylarında verilen cezalara tepki gösterdi.

Samsun Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta cinsel istismar ve çocuğa şiddet olaylarında verilen cezalara tepki gösterdi.

BU TAHLİYELERİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

TBMM Genel Kurulunda söz alan Usta, “Geçen hafta medyaya yansıyan bir olayla tekrar sarsıldık. Diyarbakır’da üç yıl önce yaşanan ancak medyaya yeni yansıyan bir olayda da zihinsel engelli bir çocuğa cinsel tacizde bulunan 22 sanık geçtiğimiz yıl tahliye edilmiş. Bu tahliyeleri anlamak mümkün değil. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatının mağdurun baskıya maruz kaldığını belirtmesine rağmen mahkemenin verdiği bu karar vicdanları yaralamıştır. Hatırlarsınız, bundan birkaç hafta önce de, 18 Şubat tarihinde, yine Diyarbakır’da yaşanan bir olayda, cinsel istismar suçunun işlendiğine dair kuvvetli suç şüphesi bulunduğu belirtilmesine rağmen, tutuklama talebinin orantılı olmayacağı ifade edilerek, zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.” dedi.

KADIN VE ÇOCUKLARIMIZIN ELİNDEN TUTMAK VATANDAŞLIK GÖREVİDİR

Geçtiğimiz hafta Samsun Çarşamba ilçesinde ve Tuzla’da özel kreşlerde çocuklarımıza uygulanan şiddet olaylarıyla sarsıldık diyen Usta, “Buralardaki problem nedir, denetim problemi midir, bunu tam bilemiyorum. Ancak bu olayların üzerine gidilmesi gereği ortadadır. Çocuklarımızı her türlü ihmal ve istismardan korumamız gereğini şiddetle vurgulamak istiyorum. Korkudan, tehditten, baskıdan dolayı konuşmaktan çekinen kadın ve çocuklarımızın elinden tutmak, onların derdine derman olmak aynı zamanda vatandaşlık görevidir. Geçen hafta Sayın Akdağ bu cinsel istismar kanun tasarısıyla ilgili grubumuzu da ziyaret etti. Orada da hemen hemen bir fikir birliğinin olduğunu da gördük, biz görüşlerimizi de ilettik. Bu düzenlemenin bir an evvel yapılarak çocuklarımızı koruma yönünde adımların atılmasının gerekli olduğunu ifade etmek isterim” diyerek sözlerini tamamladı.