Samsun Klas Haber

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener:’ Samsun Güneşin Doğduğu Şehir”

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener:’ Samsun Güneşin Doğduğu Şehir”
27 Mayıs 2018 - 5:20

Akşener Samsun’da Erdoğan’a Yüklendi

İYi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Samsun Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdiği mitingde Recep Tayyip Erdoğan’a FETÖ tepkisinde bulunarak, “Aynaya bak” dedi.

Samsun Cumhuriyet Meydanında miting yapan Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsunlulara, “Kurtulan değil kurtaran şehir, 19 Mayıs 1919’da Türkiye’ye güneşi doğduran şehir. Aranızda olmaktan, sizlerin burada ortaya koyduğu iradeden, bütün Samsunlu kardeşlerimden Allah bin kere razı olsun. Bana hakkınızı helal edin. Allah beni sizin karşınızda utandırmasın” diyerek seslendi.
Allah Emekleri Zayi Etmez
Samsun mitinginde İYi Parti’nin 7 aylık bir parti olduğunu söyleyen Meral Akşener, “Şuanda 70’inci ili gezmişim. 7 ayda 70 il gezmişim. Allah emekleri zayi etmez. Çalışmaya devam edeceğiz. İyi ki şu partiyi bana kurdurdunuz. İyi ki bana Cumhurbaşkanı adayı ol dediniz. Çok iyi bir iş yaptırdınız. Azıcık dedikodu edeceğim sizle. İYİ Parti başta sayın Erdoğan ve arkadaşlarına iyi geldi. Niye biliyor musunuz, 29 Ekimlerde, 10 Kasımlarda, 23 Nisanlarda, 19 Mayıslarda bunların hepsi yorgan döşek yatarlardı. İyi Parti kuruldu birden bire turp gibi oldukları anlaşıldı. Sağlıklarına iyi geldik arkadaşların” dedi.

Samsun Güneşin Doğduğu İl

Samsun’un kurtulan değil, kurtaran şehir olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Samsun, 19 Mayıs 1919’da Türkiye’ye güneşi doğduran şehir. Türkiye’nin her tarafından ekmek ve aş için gelmiş bütün hemşehrilerine yüreğini açan şehir Samsun. Bir dilim ekmeğini komşusuyla paylaşan şehir Samsun. Aranızda olmaktan, bu meydanı şereflendiren sizlerin ortaya koyduğu bu iradeden, buraya sığmayıp yolun karşısında bizi izleyen bütün Samsunlu kardeşlerimden Allah bin kere razı olsun. Bana hakkınızı helal edin. Bir Razaman gününde oruç ağzınızla buraya geldiniz, tatil gününüzü harcıyorsunuz. Bu büyük vebaldir, Allah beni sizin karşınızda utandırmasın. Samsun 7 aylık bir parti, 70 il gezmişim. Allah emekleri zayi etmez. Çalışmaya devam edeceğiz. İyi ki İYİ Parti’yi bizlere kurdurdunuz” diye konuştu

Samsunspor’u kalkındıracağız

Samsun’un göç verdiğini ve fakirleştiğini kaydeden Akşener, “Samsun hem Rusya’ya hem Balkanlara hem de Akdeniz’e lojistik, turizm, sanayi merkezi olan stratejik bir ilimiz. Ama Samsun’u bu hale getirdiler. Dolayısıyla Samsun’u bu bölgenin yıldızı yapmak bizim görevimiz. Göreceksiniz 5 yıl içerisinde Samsun parlayan yıldız olacak. Buraya geldiğimde benim boynuma Samsunspor atkısı taktılar. Pek çok şey anlattılar. Ayıptır, çalışanların maaş alamadığı, döndürüp milli piyango sattırılması ayıptır. Yahu buradan Bakan çıktı, bunlar sadece bakıyorlar demek ki. Dünya kadar milletvekili çıktı, bunlar nasıl insan ayırıyor. Yerlerde sürünen Samsunsporu kalkındıracağız. Samsunspor, eskisinden daha iyi bir spor kulübü haline gelecek bu size İYİ Parti’nin sözüdür” diye konuştu