Samsun Klas Haber

İlk Cuma Cemaatle Kılındı!

İlk Cuma Cemaatle Kılındı!
29 Mayıs 2020 - 13:28

Camiler cemaatine kavuştu, cuma namazları kılındı

Salgın nedeniyle marttan bu yana kapalı olan camilere, cemaat bugün adım attı. Korona tedbirleri kapsamında cuma namazı kılındı.

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yapılan değerlendirmeler sonucunda Bilim Kurulu’nun önerileri çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde 29 Mayıs Cuma gününden itibaren cemaatle kılınabileceği belirtilmişti.

HASRET BİTTİ, CEMAAT CAMİSİNE KAVUŞTU

Aylardır süren hasret sona erdi ve cemaat camisine bugün kavuştu.

Cuma namazı öncesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın duyurusunu yaptığı 1003 kurban kesimi gerçekleştirildi.

Belirlenen şartlarla birlikte cuma namazını kılmak isteyenler camilere akın etti. 81 ilde cuma namazı mutluluğu yaşandı

74 gün sonra ilk Cuma namazı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta cemaatle namaza kapatılan camiler, bugün Cuma namazı ile birlikte yeniden açıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Büyük Cami’de sosyal mesafe kurallarına uyarak cemaatle birlikte namazını kıldı.

Pandemi nedeniyle ibadete kapalı olan camiler, 74 gün aradan sonra Cuma namazı ile birlikte cemaate kavuştu. İçişleri Bakanlığı’nın, ‘Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi’ hakkında 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle Cuma namazının kılınacağı camileri belirlenmesi üzerine vatandaşlar maske takarak ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde namazını kıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’de Büyük Cami’de cemaatle birlikte namazını kılarak dua etti. Namaz sonrası Başkan Demir, elini göğsüne koyarak vatandaşlarla selamlaşıp cumalarını tebrik ederek, “Allah, bizlere tekrar cemaat olmayı nasip etti. Bu ayrılığın bizim için ne anlam ifade ettiğini iyi bilmemiz lazım. Cemaat olmanın önemini, kıymetini bilmemiz gerekiyor. İnşallah tekrar eskisi gibi, kuralları kaldıracak şekilde cemaat olup Cuma namazı kılmayı Allah bizlere nasip etsin“ ifadelerini kullandı.

Başkan Mustafa Demir, daha sonra Büyük Cami’nin restorasyon çalışmaları süren kısımlarında incelemelerde bulundu.