Samsun Klas Haber

Tekkeköy Cuma Namazını Tarihi Alanda Kıldı

Tekkeköy Cuma Namazını Tarihi Alanda Kıldı
29 Mayıs 2020 - 13:42

TEKKEKÖY’DE TARİHİ ALANDA TARİHİ CUMA NAMAZI


Normalleşme süreci kapsamında uzun bir aradan sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekkeköy’de de belirlenen yerlerin yanında tarihe tanıklık eden ve ilçenin simgeleri arasında yer alacak nostalji parkı yanındaki alanda ilk Cuma Namazı kılındı.

Tekkeköy’de bugünkü adıyla nostalji parkının yanında bulunan alanda kılınan Cuma namazı bir çok kişinin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Bir asırlık geçmişe sahip olan ve Tekkeköy’de yaşayan bir çok kişinin hatıralarıyla anılan alan İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünde 2.5 ay gibi bir süre sonra ilk Cuma namazıyla geçmişle bugünün bütünleştirdi.

TEKKEKÖY’DE TARİHİ ALANDA MANEVİYAT YÜKLÜ CUMA NAMAZI

Uzun bir aradan sonra Tekkeköy’de Cuma namazının kılındığı yerlerden birisinin bir asırlık yakın tarihe tanıklık eden önemli bir alan olduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tarihe tanıklık eden herkesin unutulmaz anılarının olduğu Samsun Çarşamba hattı üzerindeki Tekkeköy tren garının bulunduğu bir asırlık alanda 2,5 ay sonra ilk Cuma namazı kılmanın manevi huzurunu yaşadık” dedi.

Alanın Tekkeköy için çok büyük manevi değeri olduğuna değinen Başkan Togar, “Bu alanı farklı ve özel kılan trenle ulaşımın yaygın yapıldığı yıllarda burada tren garı ve diğer sosyal donatı alanlarının bulunması ve insanların bu alandan trenle Samsun ve Çarşamba yönüne hareket etmesidir. Yani belli bir yaştaki her insan burada tren beklemiştir. Bizde bu alanı ve alanda bulunan tarihi gar binalarını restore ederek kent müzesine çevirdik. Yine alanı düzenleyip farklı süs bitkileriyle adeta botanik bahçesine çevirdik. İlçemizin ilerleyen yıllarda simgeleri arasında yer alacak olan bu tarihi alanın İstanul’un fetihinin 567. yıldönümüne gelen bu özel günde 2,5 ay sonra ilk Cuma Namazına şahitlik etti. Tarihe tanıklık eden bu alanda ve dünyanın dört bir yanında kılınan Cuma namazlarını ve yapılan duaları Rabbim kabul ve makbul eylesin” ifadelerini kullandı.