Samsun Klas Haber

170 mahalle susuz

170 mahalle susuz
30 Haziran 2020 - 6:02

Başkan Demir: Yaklaşık 170 mahallemizi bu yıl suya kavuşturuyoruz

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2020 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’na katılan Başkan Mustafa Demir, “Susuzluk yaşayan 170 civarı mahallemizi bu yıl sonuna kadar suya kavuşturuyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen SASKİ 2020 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda Teknik İşler Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulaşım Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Su Hizmetleri Komisyonu ve Kanal Hizmetleri Komisyonu seçimleri gerçekleştirildi.

Toplantıda SASKİ’ nin yıl boyunca görev yapacak olan komisyon üyelerinin seçimi ve 2019 yılı faaliyet raporu oylandı. Burada bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, susuzluk sıkıntısı yaşayan mahalle kalmayacağını ifade ederek, “Vezirköprü bölgesinde de arıtma ihalesine çıkıyoruz. Bu yıl sonuna kadar Vezirköprü’ deki su sıkıntısını gideriyoruz. Susuzluk yaşayan 170 civarı mahallemizi bu yıl sonuna kadar suya kavuşturuyoruz. 70’e yakın mahalleyi de 2021 yılının sonuna kadar problemlerini çözeceğiz. İçme suyu noktasında tüm vatandaşlarımızı kaliteli, kayıp kaçak oranı çok düşük suya kavuşturacağız. Denetim kontrolü ve veri toplama (Scada) sistemiyle suyun kalitesi, kayıp kaçak oranı, debilerini oradan tam olarak görebileceğiz. Bize ihbarlarla gelen kayıp kaçağı tespit etme durumundan çıkacağız. Hangi hattan ne kadar su geçiyor, arada ne kadar kayıp var sistem bize onu gösterecek. Temmuz ayında ihaleye çıkıyoruz. Önümüzdeki 4 yıl içinde Türkiye’de en gelişmiş Scada sistemine biz sahip olacağız. Bunun için biz 100 milyonun üzerinde yatırım yapacağız” dedi.

Yedekli arıtma sistemi çalışmalarının da sürdüğünü belirten Başkan Demir, “Selahattin Ereren Arıtma tesisine sıfırdan bir arıtma yapacağız. Günlük 300 bin metre küp kapasiteyle. Önümüzdeki yıl ihale etmeyi planlıyoruz. Onu kullanırken şu anki mevcut arıtmayı terk edeceğiz. Samsun sanıyorum ki Türkiye’de yedekli arıtma sistemine sahip kent merkezinde ilk il olacak. Dünyanın bin bir türlü hali var. Şu anki arıtma sisteminde bizim irademiz dışında teknik anlamda bir sıkıntı yaşasak Samsun’a su veremeyiz. Bunun tedbirini alıyoruz” diye konuştu.

Toplantıda SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız bir sunum gerçekleştirerek meclis üyelerini bilgilendirdi.