Samsun Klas Haber

Emniyetten Kamere Açıklaması!

Emniyetten Kamere Açıklaması!
21 Aralık 2020 - 15:50

EDS mi, PTS mi, KGYS mi? Samsun Emniyeti’nden açıklama

Samsun’da vatandaşlar tarafından merak edilen yeni takip sistemine ilişkin Samsun Emniyet Müdürlüğü açıklamada bulundu.

Samsun’da İl Emniyet Müdürlüğü tarafından bazı noktalara kurulan yeni takip sistemi vatandaşlar tarafından elektronik denetim sistemi (EDS) zannedilmişti. Şehrin belirli merkezlerindeki yollara kurulan kamera sistemi, Samsun kamuoyunda kafa karışıklığına yol açmıştı. Birçok vatandaş, haber verilmeden EDS kurulduğunu zannetmişti. Samsun Emniyet Müdürlüğü kafa karışıklığını gidermek amacıyla açıklama yaparak kurulan sistemin EDS değil Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) olduğunu açıkladı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Son günlerde yerel medya ve sosyal platformlarda ilimizde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce trafik cezası düzenlemek için EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kurulduğu haberleri yer almaktadır.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS) T.C. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün projeleri kapsamında halkın can ve mal güvenliğinin korunması, meydana gelebilecek olayların önlenmesi, şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla halkın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve sokaklara kurulan sistemlerdir. KGYS noktalarındaki görüntü ve PTS kameraları Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerinin alt bileşenleridir.

Basında sözü geçen kameralar EDS kameraları olmayıp, bahse konu kameralar tamamen ilimizin genel güvenliği ve asayişinin sağlamak için İl Emniyet Müdürlüğümüzce kurulmuş Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kameralarıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi