Samsun Klas Haber

KÜZEY IRAK’TA 9 ASKERİMİZ ŞEHİT

Metina bölgesindeki üs noktalarına PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 9 askerin şehit olduğu açıklandı.

KÜZEY IRAK’TA 9 ASKERİMİZ ŞEHİT
13 Ocak 2024 - 1:05

Irak’ın kuzeyinde 9 asker şehit oldu

Metina bölgesindeki üs noktalarına PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 9 askerin şehit olduğu açıklandı.

Irak’ın kuzeyindeki Metina bölgesindeki üs noktalarına PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü tarafından yapılan saldırı sonucunda 5 askerin şehit olduğunu duyurdu.

Türkiye’nin terörle mücadelesi yurt içinde olduğu gibi sınır ötesinde de devam ediyor.

Bu kritik mücadelede acı haberler de geliyor.

Teröristler Metina’da üs bölgelerine saldırdı

5 asker şehit, 3’ü ağır 8 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır dendi.

5 asker şehit, 3’ü ağır 8 asker yaralı

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üçü ağır sekiz kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır.

Şehit sayısı 6’ya yükseldi

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan bir silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Şehit sayısı 9 oldu, 4 asker ise yaralı

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde bir üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan bir silah arkadaşımız daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuş, şehit olan kahraman silah arkadaşlarımızın sayısı dokuza yükselmiştir.

En az 15 terörist öldürüldü

Bölgede devam eden operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 15’e yükselmiştir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

Sağlık Bakanı Koca’dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralı askerlerin güvenli bir şekilde hastaneye sevk edildiğini belirttiği paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada beş askerimiz şehit olmuş, üçü ağır sekiz askerimiz yaralanmıştır. Yaralılarımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine hızla başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.