Samsun Klas Haber

Samsun’da Küfürbaz Savcı Açığa Alındı!

Samsun’da Küfürbaz Savcı Açığa Alındı!
18 Mart 2021 - 3:58

Samsun’da o “troll” savcı çıktı!

Samsun’da sosyal medyada sahte hesapla eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a küfür ve hakaret eden kişi Cumhuriyet Savcısı çıktı.

Samsun’da sosyal medyada sahte hesapla eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a küfür ve hakaret eden kişi Cumhuriyet Savcısı çıktı

Samsun’da görevli Cumhuriyet Savcısı Ö.M.G., eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a küfür ve hakaret etmesinin ortaya çıkması üzerine açığa alınarak, adli ve idari soruşturma başlatıldı.

AÇIĞA ALINDI

Sosyal medyada Albayrak’a yönelik gerçekleştirilen küfür ve hakaret sonucunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan araştırma sonucunda ‘Sayın Müsteşar’ rumuzunu kullanan twitter kullanıcısının, Samsun Cumhuriyet Savcısı Ö.M.G’nin olduğu ortaya çıktı. Deşifre olmasının ardından hakkında dava açılan Gündüz, HSYK tarafından açığa alındı.

DEŞİFRE EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde yapılan incelemelerde, sahte hesabın ‘hohmustesari@gmail.com’ mail adresi üzerinden Ağustos 2016’da açıldığı belirlendi. Yapılan incelemeler sonucunda, cep telefonu numarasının kime ait olduğu deşifre edildi. Gündüz’ün kullanımında olan cep telefonu numarasına ait HTS kaydı, Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan (BTK) istendi. BTK’dan gelen verilere göre Gündüz’e ait olan cep telefonuna ‘@HOHMUSTESARI’ hesabının kurtarma bilgilerinin, Twitter tarafından mesaj olarak gönderildiği anlaşıldı