Samsun Klas Haber

15 TEMMUZ’U ANDIK

15 TEMMUZ’U ANDIK
16 Temmuz 2023 - 7:01

Samsun’da 15 Temmuz’un 7. yılında yürüyüş ve Cumhuriyet Meydanında anma yapıldı

Samsun’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi, Cumhuriyet Meydanında ise şehitler anıldı.

 

Samsun’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıl dönümünde vatandaşlar ve protokol üyelerinin katılımı ile Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü düzenlendi, ardından ise Cumhuriyet Meydanında anma etkinliği gerçekleştirildi.

Samsun’da düzenlenen Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşüne protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Türk Bayraklarının açıldığı yürüyüşte mehteran takımı ve Atatürk’ün bal mumu heykelinin bulunduğu aracının imitasyonu de yer aldı.

İlkadım ilçesi 56’lar mevkisinde bulunan DSİ önünden başlayan yürüyüş, Çiftlik caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti. Yürüyüşün ardından ise Samsun Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen hain darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar, dualar ve Kur’a Tilaveti ile anıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen anma töreninde protokol üyeleri hain darbe girişimi ile ilgili konuşmalar yaptı.