Samsun Klas Haber

22 Kasım 2022 - 5:30

SAMSUN’DA SUDA İNDİRİM REDDEDİLDİ.

CHP’li Meclis üyelerinin  ‘ SASKİ Genel Kurulu’nda’ suda indirim yapılsın teklifi Ak Parti ve MHP’li üyelerin oyları ile reddedildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) 2022 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu Toplantısı  Samsun Büyükşehir Belediye(SBB) Başkanı Mustafa Demir’inde katılımı ile  gerçekleşti.

Toplantıda, CHP Meclis Üyeleri Hasan İpek ve Atilla Tekcan tarafından ‘su faturalarında indirim ve faturalarda TEFE-TÜFE uygulamasının kaldırılması’ yönündeki teklifi gündeme sunuldu. Teklif, Cumhur İttifakı’nın oyları ile reddedildi.

BAŞKAN DEMİR KONUŞTU 

 

Daha sonra konuşan SBB Başkanı Mustafa Demir, “Şu anda satış bedeli olarak tahsil ettiğimiz 7,86 liranın bize olan maliyeti 11 lira 18 kuruştur. SASKİ’nin şu anda ödediği elektrik parası 400 milyona yaklaştı. Müthiş yatırımlar yapıyoruz. Allah’ın izniyle 2023 yılı da çok iyi geçecek diye düşünüyoruz. Biz TEFE-TÜFE’ye göre buradayız. Yani enflasyonun yüksek olduğundan TEFE-TÜFE’den faturalara az da olsa bir miktar ilave ediliyor. Edildiği halde iyi durumdayız. Yoktan var etmek Allah’a mahsustur. Kurumların bir gelir-gider dengesi vardır. Aslında siyasi olarak dikkat edilmesi gereken en büyük husus bütçenin nasıl kullanıldığıdır. TEFE-TÜFE’ye göre olmasa her genel kurulda bir fiyat tartışması yaşanmasını muhalefet isteyebilir. Skalanın üst kısımlarına çıkıldığında orada indirimler yapılır. Biz bunu daha önce yüzde 5 ve yüzde 10 olmak üzere iki kere yaptık. Yapmış olmamıza rağmen şu anda bu performansı gösteriyoruz. 24 adet büyükşehir TEFE-TÜFE uygulamasını uygulamaktadır. Bir diğer konu ise biz SASKİ’de özellikle ödeme gücü olmayan sosyal anlamda bir kesim insanlarımızın parasını belediyeden yatırıyoruz. Yani ödeme gücü olmadığı için kimsenin suyunu kesmiyoruz. Gerçekten ödeme imkanı olmayanlara bunu yapıyoruz. Bunun maksatlı kullanılmasına fırsat vermiyoruz” diye konuştu