Samsun Klas Haber

Atakum’lu Çocuklar Sevindi

Atakum’lu Çocuklar Sevindi
26 Mayıs 2020 - 4:16

Atakum’da çocukların bayramlık sevinci

Ramazan Ayı boyunca 5 bini aşkın aileye kumanya ulaştıran Atakum Şehir Platformu, Ramazan Bayramı öncesinde de 1555 çocuğu bayramlık kıyafet ve ayakkabıyla buluşturdu.

Samsun’un Atakum İlçesinde 2 ay önce kurulan Atakum Şehir Platformu, Ramazan Bayramında 1555 çocuğu bayramlık kıyafet ve ayakkabıyla buluşturdu. Ramazan Ayının ilk günlerinde başladıkları kumanya dağıtımlarıyla 5 bini aşkın ailenin yüzünü güldüren platform üyeleri, bin 555 çocuğa mutluluk oldu.

ORTAK SEVDA BULUŞTURDU

Atakum Şehir Platformunu 8 kişilik bir arkadaş grubuyla kurduklarını ve kısa sürede yüzlerce gönüllüsü olan bir yapı haline geldiklerini söyleyen platformun başkanı Erkut Erbil, “Atakum İlçesinde yaşayan arkadaşlarımızla kurduğumuz platform aracılığıyla, sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak istedik. Farklı dünya görüşlerinden, farklı meslek gruplarından oluşan ve  ortak sevdası Atakum olan ekibimizle, planlamalarımızı yaparken, korona virüs belası başımıza bela oldu. Ardından insanlarımızın ekonomik zorluk içerisine girdiğini görünce, ufak çaplı bir kumanya kampanyası düzenlemek istedik. Bu kampanya çığ gibi büyüdü ve 5 bin aileye erzak ulaştırdık” dedi.

 

BU MUTLULUK HEPİMİZİN

Erzak kampanyasını Ramazan Ayının ortasında tamamladıklarını, ardından da çocuklara bayramlık kıyafet ulaştırmak için düğmeye bastıklarını söyleyen Erkut Erbil, “İlk başta 100 çocuğa bayramlık kıyafet ve ayakkabı almak için harekete geçtik. Gönüllülerimizin ve destekçilerimizin yoğun katılımıyla 1555 çocuğa ulaştık. Atakum İlçesinin yanı sıra İlkadım ve Canik İlçelerinde yaşayan lösemili 50 çocuğumuza da bu kapsamda bayramlık kıyafetlerini teslim ettik. Hediyelerini alan çocuklar kadar biz de mutlu olduk. 8 ayrı ekip, 10 gün boyunca kapı kapı gezerek bu mutluluğu inşa etti. Destek veren gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Sosyal, kültürel, sportif, eğitim odaklı çalışmalarımızla bundan sonra alanda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.