Samsun Klas Haber

Başkan Demir’in Sahil Sevgisi Bitmiyor…

Samsun Büyükşehir Belediyesi   Derbent Barajı  gölü kenarında eskiden belde olan Kolay Belediyesi  hizmet binasını  yıkılarak  konut yapımı kapsamında satışa çıkardı.

Başkan Demir’in Sahil Sevgisi Bitmiyor…
10 Kasım 2023 - 21:18

BAŞKAN DEMİR’E BİR RANT İDDİASIDA KOLAY’DAN GELDİ…

Samsun Büyükşehir Belediyesi   Derbent Barajı  gölü kenarında eskiden belde olan Kolay Belediyesi  hizmet binasını  yıkılarak  konut yapımı kapsamında satışa çıkardı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından  Batı Çevre Yolu’nda ardından , Batı Çevre Yolu’nda vatandaşa ait deniz manzaralı değerli arazileri ‘Belediye Hizmet Alanı’ kapsamına alırken bir rant satışı da Bafra’dan  geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ,Batı Çevre Yolu imar planında deniz manzaralı değerli olan arazilerin  Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin DOP kesintisi ile vatandaşın elinden aldığı, arazi sahibi için 600 vatandaşın itiraz dilekçesi verdiği iddialarının ardından bir  skandalda Bafra’nın  Kolay Mahallesi’nde meydana geldi.

BUNUN ADI RANTDIR

Derbent Barajı göl alanı kenarında bulunan eski belediye binasının yıkılarak konut alanına çevrilmesi ve paha biçilmez arazinin birilerine peşkeş çekileceğini  iddia eden vatandaşlar ise  Başkan Mustafa Demir’e  adeta isyan ettiler. Kolay Mahallesi halkının  bu rant satışına  asla onay vermeyeceğini belirten vatandaşlar .”  Kolay Beldesi Belediyesi olarak  yıllardır Ak Parti’li belediye başkanı  tarafından yönetildik, Hiçbir hizmet alamadık. Ardından  Ak Partili  Bafra Belediyesi’ne ve dolayısiyle  Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandık. Hizmet gelecek derken  daha beter olduk. Şimdi ise eski belediye binamız yıkılarak  konut alanı ilan ediliyor.  Yeter artık. Başkan Demir ‘e bu ranttı yedirmeyeceğiz ” diye konuştular .

MUZAFFER ÖNDER YAPMIŞTI

Kolay Beldesi Hizmet Binası eski Samsun Büyükşehir Belediye  Başkanı Muzaffer Önder tarafından İller Bankası Bölge Müdürü olduğu dönemde beldenin geleceğini görerek apart otel olarak inşa ettirdi.  Daha sonra Belediye Hizmet Binası olarak kullanıldı.  2012 yılında yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasasıyla olan 2014 Türkiye yerel seçimlerinde büyükşehir illerindeki beldeler mahalleye dönüşmesiyle  bina ve arazisi Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Haber/ Samsun Klas Haber