Samsun Klas Haber

Başkan Demirtaş’tan elektrikli araç testi

Başkan Demirtaş’tan elektrikli araç testi
08 Ağustos 2022 - 6:03

Başkan Demirtaş’tan elektrikli araç testi

Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST’te yarışacak elektrikli aracın test sürüşünü İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş yaptı. Belediye adına yarışacak proje gruplarının çalışmalarını inceleyen Başkan Demirtaş, “Genç nesillere desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan teknoloji yarışması TEKNOFEST’e sayılı günler kala farklı kategorilerde İlkadım Belediyesi adına TEKNOFEST’te yarışacak proje gruplarının çalışma atölyelerini ziyaret eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yüksek teknolojinin Samsun’a çok yakışacağını düşünüyorum. Bu manada genç nesil öncü olacaktır. Artık bu emekler zayi olmayacak proje doğrultusunda gençlerimize desteğimizi sürdüreceğiz” dedi

 

ELEKTRİKLİ ARAÇ, İHA VE SİHA
Bu yıl ki durak yeri Samsun Çarşamba Hava Limanı olan Türkiye’nin teknolojiyi geliştirme anlamında kritik rol oynayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST” 2022 yarışmalarına 4 takım 4 proje ile katılım sağlayacak olan İlkadım Belediyesi, TEKNOFEST’te 2 Elektrikli Araba, 1 İnsansız Hava Aracı (İHA) ve 1 Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile birincilik için yarışacak

ATÖLYELERİ ZİYARET ETTİ
Proje grubu öğrencilerini çalışma atölyelerini ziyeret ederek gençlere önemli tavsiyelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Yaşadığımız dönem teknolojik bir çağ. Bizler bu çağda gelişim gösterebilmek, milletimizi daha iyi bir gelecek için çalışmalara teşvik etmek ve teknoloji alanında geri kalmamak için alt yapımızı oluşturabilmek adına çaba harcamalıyız. Bu sebeple TEKNOFEST çok büyük bir fırsat. Havacılık, Uzay ve Teknoloji anlamında ülkemizin gelişmişliğini arttırarak, bu teknolojik gelişmeleri tüm dünyaya göstermek ve ülkemizi geliştirme anlamında daha ileriye taşımak için her türlü desteği vermeye hazırız. Gençlerimize sağladığımız bu destekle ülkemize ve milletimize yarar sağlamaya devam edeceğiz. Verdiğimiz her destek bizim geleceğimiz.” dedi.

GENÇLERE BAŞARI DİLEDİ
Yarışmaya katılan öğrencilere en içten dilekleriyle başarılar dileyen Başkan Demirtaş, “Ülkemizde böyle gençler olduğu sürece her zaman gurur ile dolu olacağız. Geleceğin büyük adamları olarak diğer gençlere örnek oluyorlar. Öğrencilerimizin her zaman arkalarındaki destek olarak onların yanında yer alacağız.” diye konuştu.

 

İLK TEST SÜRÜŞÜNÜ YAPTI
Özel Kuzey Göktürk Havacılık Lisesi’nde proje grubunun dizayn ettiği elektrikli araç hakkında bilgiler aldıktan sonra test sürüşü için direksiyonun başına geçerek deneyen Başkan Demirtaş, ”Burada temel hedefimiz belediyemizin yakıt maliyetini en aza düşürecek, güneş enerji panel, giderken kendini şarj edebilen akü sistemleriyle donanımlı yüklenebilecek araçlar için fizibilite ön çalışmasında bize yol gösterecek. Teknolojiyi sadece kullanan değil, tasarlayan, geliştiren ve üreten bir belediye olmak için elimizden geleni bu güne kadar yaptık ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.